Nieuws

Onderzoek VMware: inefficiënt gebruik van data remt innovatie bij meerderheid bedrijven

Bedrijven zouden moeite hebben om data goed in te schakelen, waardoor ze er ook niet in slagen om correct te kunnen innoveren.

Dat blijkt uit het onderzoek ‘Innovating in the Exponential Economy: Chapter 2’, uitgevoerd door VMware en professor Feng Li. Zij bevroegen 100 C-level executives van Europese Forbes Top 2000-bedrijven. De respondenten stellen dat ongeveer 70 procent van de deelnemende bedrijven problemen hebben bij het vinden van de waarde van hun data. Dit zorgt ervoor dat ze niet met het volledige potentieel van hun gegevens kunnen werken. Zo blijven ze achterop hinken op gebied van innovatie.

Het probleem werd door VMware reeds in 2018 aan het licht gebracht in het originele ‘Innovating in the Exponential Economy’-rapport. Toen werd er voor het eerst gewag gemaakt van een kloof tussen innovatie en uitvoering. Deze zou nu enkel versterkt zijn geworden vanwege problemen met het verwerken en inschakelen van data.

Voor 59 procent van de managers zou werken met data gelijk zijn met het winnen van marktaandeel. werk voornamelijk om het verminderen van de kosten gaan. Een 58 procent meent dat een inefficiënt gebruik van data ervoor zorgt dat ze achter zullen lopen op de concurrentie. Iets meer dan de helft van de respondenten zou interne teams motiveren om zelf met innovatieve ontwikkelingen te komen. Zo’n 64 procent zou ook gebruikmaken van AI en machine learning om innovatieve voordelen te vinden.

Innovatie kan niet uitgesteld worden, zeker niet wanneer het slechter gaat met de economie”, aldus VP en CTO EMEA bij VMware Joe Baguley. “Als bedrijfsleiders hun data beter kunnen gebruiken om beslissingen te nemen en de data literacy van iedereen binnen de organisaties kunnen verbeteren, dan kunnen ze uitdagingen zoals beperkingen vanwege datasoevereiniteit overwinnen. Daarnaast zullen ze beter in staat zijn om echt zakelijk voordeel te halen uit hun investeringen in innovatie.”

Belangrijke hindernissen bij data

Het werken met data zou op een paar obstakels stuiten. Zo meldt 83 procent van de respondenten dat er om te beginnen een overvloed is aan data. 74 procent stelt dat het tevens moeilijk is om toegang te krijgen tot de juiste data. Voor zo’n 60 procent zouden er technologische beperkingen spelen waardoor ze niet de juiste resultaten kunnen vinden.

Een bijkomende hindernis zou ook richtlijnen en wetgeving rond het werken met data zijn. Voor 76 procent zouden nationale wetten een remming zijn. Bij 67 procent zouden richtlijnen binnen de industrie verder gebruik tegenhouden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business