Nieuws

Apple zet sterke resultaten neer in Q3

Apple maakte gisteren zijn cijfers bekend voor Q3 en oversteeg enkele verwachtingen, al was er wel een dip in de groei op te merken.

Techreus Apple lijkt het goed te doen. Dat meldt het bedrijf in zijn financiële bespreking van Q3. De totale omzet zou neerkomen op 83 miljard dollar in het derde kwartaal, wat twee procent hoger ligt dan vorig jaar, en ook boven de eerste voorspellingen van 82,81 miljard.

Ook op vlak van iPhone-verkoop, wat de grootste bron van inkomsten is van het bedrijf, ligt alles boven de verwachtingen. Gezien een macro-economische vrees voor een nakende recessie werd er eerst geopperd dat de verkoop van smartphones van Apple met zo’n drie procent zou afnemen. Het lijkt echter dat ze juist met drie procent is gestegen naar 40,7 miljard dollar.

Wisselende groei

Ook de verkoop van diensten ging de lucht in met 12 procent voor een totaal van 19,6 miljard. De verliezers zijn de Macs, iPads en andere producten. De omzet van de eerstgenoemde ligt zo’n 10 procent lager dan vorig jaar, en bij iPads is het slechts twee procent. Voor de andere producten is het 8 procent.

“De recordresultaten van dit kwartaal zijn een bewijs van Apple’s constante inspanningen om te innoveren, nieuwe mogelijkheden te verkennen en de levens van onze klanten te verrijken”, zo stelde de CEO van Apple Tim Cook in de bespreking van de cijfers. “Zoals steeds leiden we met onze waarden, en het uitdrukken van deze in alles dat we bouwen, gaande van nieuwe functies die ontworpen worden om de privacy en veiligheid van onze gebruikers te beschermen tot tools die de toegankelijkheid verhogen, als deel van onze lange toewijding om producten te maken voor iedereen.”

Bijkomende redenen voor de stijgingen zijn het feit dat er verbeteringen lijken aan te komen op vlak van schaarste van onderdelen. Het bedrijf waarschuwt echter wel voor de verwachtingen van de komende periode. De vertragende economie zou immers een grote impact hebben op de verkoop van advertenties en accessoires.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business