Een Twitter-investeerder heeft een groepsvordering voorgesteld om alsnog te voorkomen dat Elon Musk zich terugtrekt uit de overname.


Investeerder Luigi Crispo dreigt met een rechtszaak omdat Musk volgens hem contractbreuk gepleegd heeft en de verplichting tot goede trouw tegenover de investeerders geschonden heeft, door zich terug te willen trekken uit de deal. Dat meldt Bloomberg

Nog volgens de aanklacht had Musk geen terechte claims om de overeengekomen afspraken naast zich neer te leggen. Naast Crispo zouden er nog twee “entiteiten die in de overname betrokken waren” deel uitmaken van de groepsvordering. 

“Musk pleegt contractbreuk met excuus” 

De voorbije maand probeerde Musk zich helemaal los te maken van zijn poging om Twitter over te nemen. Volgens de Tesla- en SpaceX-CEO was het net Twitter dat in de fout is gegaan, door “valse en misleidende informatie”. Hij doelt daarmee onder andere op het werkelijke aantal botaccounts op het socialmediaplatform. 


Crispo schaart zich achter Twitter en zijn investeerders/aandeelhouders door te stellen dat Musk het botaccountverhaal gebruikt als een excuus om zich te kunnen terugtrekken uit de overname. Crispo hoopt nu dus om samen met de andere investeerders via een groepsvordering te bekomen dat Musk verplicht wordt om alsnog 44 miljard dollar op tafel te leggen om Twitter daadwerkelijk te kopen. 

Crispo heeft 5.500 Twitter-aandelen in zijn bezit, met een totale waarde van bijna 300.000 dollar, uitgaand van Musks bod van 54,20 dollar per aandeel. Aan de huidige koers zouden de aandelen zo’n 223.000 dollar waard zijn. 

Rechtszaak op 17 oktober 

Twitter had Musk enkele weken geleden al aangeklaagd, ook in en poging om hem ertoe te dwingen “zijn verplichtingen na te komen”. De rechter keurde dat verzoek goed en op 17 oktober komt het tot een rechtszaak, die minstens 5 dagen in beslag zal nemen. De voorbije week ging Musk in de tegenaanval door eveneens een aanklacht in te dienen. Daarover is wel nog niets geweten.