Nieuws

Dell trekt zich terug uit Rusland

De Amerikaanse computerfabrikant Dell Technologies Inc. meldde zaterdag dat het al zijn activiteiten in Rusland stopzette.

Waar we in februari en maart, na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, veel techbedrijven snel zagen vertrekken uit Rusland, werd het op dat vlak al snel terug rustig. De lijst met vertrekkende bedrijven is inmiddels weeral wat langer geworden. Dell, de computerreus uit de Verenigde Staten, meldt dat het uit Rusland verdwijnt. Die informatie is afkomstig van persbureau Reuters.

Eerder deze maand besloot het bedrijf zijn kantoren in Rusland te sluiten. Dat deed het uit onvrede met de huidige oorlog die Rusland in Oekraïne voert. Eind februari zette het de verkoop van zijn producten in de regio reeds stop om de ontwikkelingen verder op te kunnen volgen. Nu lijkt het zich echter volledig uit dat gebied te verwijderen.

“In het midden van augustus sloten we onze kantoren en staakten we alle Russische operaties”,  zo meldt Mike Simienas aan Reuters. “In februari maakten we de beslissing om niets te verkopen, geen diensten te verlenen of producten te ondersteunen in Rusland, Wit-Rusland, en de Donetsk en Lugansk-regio’s van Oekraïne, samen met de Krim waar reeds een embargo actief was.”

Volgens het bedrijf zou de overgrote meerderheid van de werknemers in hun plaatselijke Research and Development-afdelingen in Sint Petersburg en Moskou reeds over een nieuwe functie beschikken bij Russische bedrijven.

businessdellrusland

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals