Nieuws

Meer techbedrijven weg uit Rusland

Ook Nokia, Ericsson en Logitech International lijken hun activiteiten in Rusland terug te schroeven of zelfs volledig stop te zetten.

Na de eerste grote exodus van techbedrijven uit Rusland in februari en maart ten gevolge van de Russische invasie van Oekraïne lijkt er nu een tweede kleine golf plaats te vinden. Zaterdag meldde Dell te verdwijnen uit Rusland, en daar komen nu nog enkele andere spelers bij. Dat stelt persagentschap Reuters in een bericht. Ook het Zweedse Ericsson, Finse Nokia en Zwitserse Logitech trekken zich al dan niet gedeeltelijk terug.

Ericcson, de fabrikant van telecommunicatieapparatuur, gaf zo aan zich over de komende maanden gradueel uit het land te zullen terugtrekken. Nokia zou Rusland tegen het einde van dit jaar willen verlaten. Logitech, dat zijn dienstverlening daar reeds in maart stillegde, zou deze ook beginnen afbouwen.

Rustig vertrek

De 2.000 werknemers van Nokia zouden in Rusland actief blijven om contractuele en humanitaire verbintenissen na te komen. Ericsson gaf aan ook de 400 werknemers in het land financieel te zullen ondersteunen. “Tegen het einde van het jaar zal de grote meerderheid van onze werknemers in Rusland vertrokken zijn van Nokia, en we zullen al onze kantoren hebben verlaten”, zo meldde een woordvoerder van Nokia aan Reuters. “We zullen een formele aanwezigheid in het land blijven behouden tot de wettelijke afsluiting voltooid is.”

Vorige week gaf Dell aan zijn activiteiten in Rusland volledig stop te zullen zetten. Het bedrijf had zijn activiteiten reeds stilgelegd in Rusland, Wit-Rusland en bepaalde regio’s in Oekraïne, maar nu heeft het zich volledig teruggetrokken uit Rusland zelf. Een groot deel van de Russische werknemers van Dell zouden naar verluidt wel reeds over andere jobs beschikken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business