Nieuws

Foto’s Sony WF-1000XM5-oortjes lekken uit

Sony WF-1000XM4
Sony zou op korte termijn de WF-1000XM5-oortjes lanceren. Via The Walkman Blog zijn foto’s van de onaangekondigde volledig draadloze oortjes opgedoken.

Sony lijkt zich op te maken om de opvolger van de succesvolle WF-1000XM4’s te lanceren. Eerder dit jaar verschenen WF-1000XM5’s al bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC; veel details over de WF-oortjes raakten toen niet bekend. Via The Walkman Blog zien we nu voor het eerst real-life foto’s van de Sony WF-1000XM5-oortjes.

Kleiner, afgerond ontwerp

De foto’s lijken alvast een meer afgerond ontwerp te onthullen. Een verbetering ten opzichte van de WF-1000XM4’s, die bij lange luistersessies soms als ‘oncomfortabel’ werden gekenmerkt. Ook valt op dat deze oortjes gemaakt zijn van glimmend plastic. Toch leggen we dat detail nog naast ons neer; dit betreffen prototype-oortjes die qua materiaalkeuze mogelijk niet gelijk zijn aan de exemplaren die de Japanse fabrikant straks in de winkel legt. De oplaadcase is bovendien wel gemaakt van mat plastic – net als bij de WF-1000XM4.

Over de oplaadcase gesproken, die zou de XM5’s vermoedelijk ook sneller opladen. Verder rust Sony de oplaadcase uit met draadloos opladen. Het statusledje dat momenteel in de case zit, bevindt zich op de gepubliceerde afbeeldingen van buiten.

Sony WF-1000XM5 gelekte beelden

The Walkman Blog merkt op dat de batterij van de WF-1000XM5-oortjes vermoedelijk gelijk is aan het exemplaar in de XM4. Wel kon de website dat detail niet met zekerheid vaststellen. Of de oortjes extra functies meekrijgen ten opzichte van zijn voorganger, blijft eveneens ongeweten. Wel weten we dat Sony dezelfde NXP K32-microcontroller gebruikt. Het cachegeheugen nam wel licht toe, van 64 naar 128KB. Momenteel is niet bekend welke voordelen dit biedt.

Lancering in de zomer

FCC’s vertrouwelijkheidsperiode loopt af in augustus. Vermoedelijk worden de oortjes nog voor die tijd gelanceerd. Sony lanceerde de WF-1000XM4 in juni 2021. Ook zijn voorganger, de WF-1000XM3, verscheen in de zomer: op 5 augustus 2019. Vermoedelijk mogen we dan ook deze zomer de XM5’s verwelkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business