Nieuws

Nieuwe Motorola Razr krijgt batterij-downgrade

Motorola Razr 2022
Motorola's aanstaande Razr-smartphone krijgt een kleinere batterij. Volgens MySmartPrice neemt de capaciteit met bijna 700 mAh af.

Motorola’s Razr krijgt dit jaar om te beginnen een nieuwe naam. Nieuw is misschien een wat groot woord: Motorola voegt namelijk een plusje toe om het verschil met zijn voorgangers aan te duiden. Eerdere Razr-modellen kregen steeds een jaaraanduiding, al kan dat na verloop van tijd engszins verwarrend aanvoelen. Frappant is dat de Razr+ niet op elk vlak een upgrade biedt tegenover zijn voorganger(s), dat weet MySmartPrice.

Gedaalde batterijcapaciteit

Volgens de website daalt de batterijcapaciteit van de Motorola Razr+ naar 2.850 mAh, van 3.500 mAh op de Razr 2022. Ook zegt het via ingewijden te weten zijn gekomen dat het toestel met 30 watt kan snelladen. Waarom de batterijcapaciteit dit jaar flink daalt, is niet bekend. Mogelijk ligt de reden bij het grotere coverscherm van de Razr+, dat nu een volledige helft van de achterzijde zou beslaan.

Motorola Razr 2023
Afbeelding van vermeende Razr+ – beeld: EvLeaks

Vooralsnog is niet bekend hoe groot dat coverscherm wordt. Wel is duidelijk dat het paneel groter is dan het 2,9-inch scherm van de Razr 2022. Ook zou het coverscherm groter zijn dan zijn gelijke op de OPPO Find N2 Flip, dat met 3,26-inch coverscherm is uitgerust.

Slechte batterijprestaties

Toch is het een opvallende beslissing. Onze collega’s bij TechRadar concludeerden in hun review van de Razr 2022 dat de batterijduur niet bijster indrukwekkend is. Een nog kleinere batterij draagt dus zeker niet bij aan een betere ervaring, tenzij Motorola een zeer energie-efficiënte chipset gebruikt. Welke chipset in de Razr+ plaatsneemt is voorlopig een raadsel. Motorola rustte zijn Razr 2022 uit met Qualcomms high-end Snapdragon 8+ Gen 1-chipset.

‘Nieuwe Razr komt snel uit’

Wel onthulde The Tech Outlook eerder al enige details over de cameraopstelling op de Razr+. Die zou bestaan uit een 64 MP-hoofdcamera, 13 MP-groothoekcamera en een 32 MP-camera voorop die dienstdoet als selfiecamera. Die selfiecamera wordt omhuld door het 6,7-inch vouwbare OLED-scherm van de nieuwe Razr.

Neem de gelekte details voorlopig wel met enige korrels zout. Motorola heeft de details nog niet bevestigd. Wel liet Lenovo-baas Yuanqing Yang tijdens een interview met CNBC weten dat de nieuwe Razr ‘heel snel’ uitkomt. Een exacte tijdlijn werd echter niet gegeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business