Nieuws

Eerste beelden nieuwe Motorola Razr lekken uit

Motorola Razr 2022
Motorola keert ook in 2023 terug met zijn plooibare Razr-smartphone. Evan Blass publiceert ditmaal alvast de eerste beelden van de nieuwe vouwbare smartphone.

Motorola lanceert sinds 2019 heroplevingen van de originele Razr-reeks. Net als de toestellen van weleer gaat het nu zogenaamde klaptelefoons. Vorig jaar lanceerde het merk voor het eerst een nieuw Razr-model, de Razr 2022. Dit jaar lijkt dat toestel al opvolging te krijgen. Dat stelt Evan Blass. De geruchtenmaker heeft drie afbeeldingen van de Razr (2023) gepubliceerd.

Nieuw Razr-coverscherm

Het ontwerp als geheel voelt alvast weinig innovatief aan. Motorola heeft goed gelet op hoe de vouwbare smartphones van Samsung, OPPO en Huawei werden ontwikkeld en baseert zijn Razr op die uiterlijke kenmerken. Wel valt direct één element op aan de beelden van Blass: het scherm op de cover van de Razr neemt namelijk bijna de volledige achterzijde in beslag.

Het coverscherm van de Razr 2023 loopt op de beelden zelfs over en rondom de camera’s. De geruchtenverspreider doet geen uitspraken over het formaat van het coverscherm. Dat het scherm groter is dan het 2,9-inch paneel van de Razr 2022, staat wel als een paal boven water. Op dat toestel liep het scherm niet door rondom de camera’s en waren de randen aan de zijkanten van het toestel eveneens dikker.

Motorola Razr 2023

Het nieuwe beeldscherm moet het gebruik van het coverscherm alvast vergemakkelijken. Zo toont het coverscherm voortaan hele notificaties. Welke andere functies Motorola zou willen aanbieden op het scherm van buiten is niet bekend. Op eerdere Razr-toestellen konden gebruikers het scherm gebruiken als mini-telefoon aan de buitenzijde van het toestel met een volledige Android-interface; net zoals nu vaak al mogelijk is bij grotere vouwbare smartphones als de Samsung Galaxy Z Fold 4 en OPPO Find N2.

Renders van Motorola Razr 2023

De lancering van de Razr 2023 wordt verwacht voor eind dit jaar. Desalniettemin liggen de nodige details van de high-end smartphone al op straat. Via TechOutlook lekten bijvoorbeeld eerder al renders van de Razr uit. Op die beelden zien we dat de buitenkant van het toestel bestaat uit twee delen: een glanzende bovenzijde met een scherm en een matte glazen onderkant.

Andere details van Motorola’s nieuwe vouwbare telefoon zijn voorlopig onbekend. Welke chipset de nieuwe Razr gebruikt en hoe groot het scherm aan de binnenzijde van het plooibare toestel is, blijft dus nog onbekend.

mobielmotorolamotorola razr

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN