Nieuws

Eerste details Motorola Edge 40 Pro zijn bekend

Motorola Edge 40 Pro
Motorola lanceert mogelijk op korte termijn de Edge 40 Pro. Eerder verscheen die smartphone als Moto X40 in China. Het Europese model lijkt vrijwel een exact kopie.

Motorola’s Edge 30 Pro bleek verleden jaar alvast een groot succes. Een succesverhaal dat het merk met de Edge 40 Pro nog eens fijntjes over lijkt te willen doen. Het merk bevestigde nog niet dat er in de nabije toekomst een nieuwe Edge-serie op komst is, maar via Geekbench is daarvoor wel het eerste signaal gespot. Het betreft een benchmark onder de noemer Motorola Edge 40 Pro, met specificaties die alvast overeen lijken te komen met de Moto X40 uit China.

Nieuw Edge-topmodel op komst

Volgens de benchmark beschikt de Edge 40 Pro over de Snapdragon 8 Gen 2-chipset en 12 GB RAM. Onbekend is of het toestel ook met minder werkgeheugen wordt aangeboden. Ongeweten is ook of het toestel 128 of 256 GB opslaggeheugen meekrijgt in het basismodel. Motorola’s Edge 30 Ultra bevatte vorig jaar alvast 256 GB opslag- en 12 GB werkgeheugen als enige opslagconfiguratie buiten China.

Carbon copy van Moto X40

Andere specificaties van de high-end smartphone geeft Geekbench niet vrij. Toch kunnen we daar al het een en ander over noteren. De Moto X40, die als blauwdruk dient voor de Motorola Edge 40 Pro, werd immers al uitgebracht in China. Je mag daarom een 6,7-inch Full HD AMOLED-scherm met een 165 Hz beeldverversing verwachten, evenals een 4.600 mAh-batterij met 125 watt snelladen. Op de X40 vind je verder nog 15 watt draadloos opladen en 5 watt omgekeerd draadloos opladen.

De cameraopstelling bestaat verder uit een 50 MP-hoofdcamera, 50 MP-groothoekcamera en een 12 MP-telefotocamera. Voorop vind je een 60 MP-selfiecamera, die eerder ook in de Edge 30 Ultra stak. Of die cameraopstelling gelijk blijft op de Europese variant is (nog) niet bekend. Tussen de Moto X30 en Edge 30-serie bleek steeds geen (noemenswaardig) verschil te zitten.

Internationale lancering aanstaande

Het verschijnen van de benchmarks hoeft niets te zeggen over een aanstaande lancering. Toch zal de lancering vermoedelijk niet al te lang op zich laten wachten. Motorola lanceerde de Edge 30 Pro al in januari 2022. Een lancering in januari is alvast niet meer mogelijk, en ook een lancering in februari – met nog twee volle weken te gaan deze maand – lijkt ons wat kortdag. Motorola vertelde ons alvast dat het geen grootse plannen heeft voor MWC later deze maand, dat kunnen we dus ook afvinken.

Verwacht zeker in maart of uiterlijk april de lancering van de Edge 40 Pro. Later dit jaar vult het merk de Edge-serie mogelijk nog aan met een Ultra-model. De Chinese voorganger werd daar nog wel niet voor gelanceerd, maar dat gebeurde bij de Moto X30 Pro (Edge 30 Ultra in Europa) ook pas kort voor de internationale introductie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business