Nieuws

Motorola kondigt eerste ThinkPhone aan

Lenovo ThinkPhone
Motorola heeft donderdagavond zijn eerste ThinkPhone aangekondigd. Net als de ThinkPad-laptops is de ThinkPhone gericht op zakelijke gebruikers. Hij moet perfect met ThinkPads samenwerken.

Motorola’s ThinkPhone is hiervoor voorzien van Think 2 Think-software om het toestel te koppelen aan een Windows-computer. Eenmaal gekoppeld delen beide apparaten één klembord en kun je in slechts enkele klikken bestanden delen via File Drop; Lenovo’s tegenhanger van Apples AirDrop. De software beschikt verder over de mogelijkheid om meldingen naar de computer te sturen en direct een hotspot op te zetten voor je Windows-apparaten.

Veiligste Motorola-telefoon ooit

ThinkShield werd eveneens toegevoegd aan de ThinkPhone om de beveiliging op te schroeven. Het beveiligingsplatform voor Lenovo-telefoons werd met de Edge 20-serie gelanceerd. Onderdeel van dit pakket is een beveiligingschip om beveiligingssleutels in op te slaan. Die chip is vergelijkbaar met de Titan M-chip die Google sinds enige tijd in zijn Pixel-toestellen herbergt. Gevoelige data worden zo niet enkel software- maar ook hardwarematig beveiligd. De Keysafe-chip in de ThinkPhone staat, net als de Titan M-chip, los van de processor van de telefoon.

Think 2 Think software

Lenovo pakt verder uit met ‘zero touch-enrollment’ voor zakelijke gebruikers. Dat maakt het toestel uitermate geschikt voor bedrijven die het toestel aan medewerkers willen verschaffen. Zij kunnen bij aanschaf ook rekenen op langdurige ondersteuning. Het toestel wordt in elk geval tot en met 2027 van beveiligingspatches voorzien en krijgt drie Android-upgrades. Goed om te weten ook is dat de Android 13-update daar alvast geen onderdeel van uitmaakt; de telefoon draait standaard op die Androidversie.

Interne kopie Edge 30 Ultra?

Intern heeft de ThinkPhone veel weg van de Edge 30 Fusion en Ultra. Hij bevat dezelfde Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-chipset als de Ultra, de 5.000 mAh batterij met 68 watt opladen uit de Edge 30 Fusion en een 6,6 inch Full HD AMOLED-scherm met een 144 Hz beeldverversing. Het toestel bevat verder 8 GB werk- en 256 GB opslaggeheugen en biedt ondersteuning voor Wifi 6E.

Ten slotte is bekend dat de telefoon en 50 Mp primaire camera, 13 Mp groothoekcamera en 32 Mp selfiecamera heeft. Ook op dat vlak deelt het toestel zijn hardware met de Egde 30 Fusion. Of je bij de lancering ook een vergelijkbaar prijskaartje mag verwachten, maakt de techgigant niet bekend. Prijzen worden pas dichter bij de lokale beschikbaarheid bekendgemaakt, schrijft Lenovo in zijn persbericht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business