Nieuws

Instellen standaardapps Windows 11 weeral wat gemakkelijker

windows 11 22H2
Microsoft zegt dat het aanpassen van standaardapps in Windows 11 weldra veel makkelijker wordt. Ontwikkelaars kunnen je namelijk naar het juiste menu doorverwijzen.

Wil je nu een standaardapp wijzigen, dan moet je daarvoor eerst het juiste tabblad in de Windows-instellingen openen. Microsoft schrijft in een blogpost dat daar op termijn verandering in komt. Een ontwikkelaar kan binnenkort namelijk een zogenaamde URI-code inbakken om te verwijzen naar het juiste menu. Browsers kunnen die functie inzetten om direct naar hun specifieke applicatie-pagina in het instellingenmenu te verwijzen, zodat gebruikers hun standaardbrowser sneller kunnen wijzigen.

Verzoeken voor taakbalk

Ook schrijft Microsoft over een verzoeken-systeem om apps aan de taakbalk te koppelen. Zodra die functie verschijnt kunnen app-ontwikkelaars een verzoek naar gebruikers sturen om hun apps op de taakbalk te plaatsen. Gebruikers kunnen zo’n verzoek dan af- of goedkeuren; Microsoft onderstreept dat ontwikkelaars niet zomaar icoontjes op de taakbalk kunnen plaatsen, maar dat dit enkel gebeurt als het verzoek werd geaccepteerd.

Volgens Microsoft geldt dit overigens niet alleen voor de primaire snelkoppelingen op de taakbalk. Ook voor secundaire snelkoppelingen – aan de rechterzijde van de taakbalk – moeten ontwikkelaars straks eerst goedkeuring vragen bij de gebruiker.

De softwaregigant zegt het goede voorbeeld te geven door de URI-links en het verzoek-systeem per direct op te nemen in zijn eigen apps. Voor gebruikers van de stabiele versie van Windows 11 wijzigt er voorlopig nog wel niet veel: de nieuwe functies worden de komende maanden uitgerold naar het Windows Insider Dev Channel-programma. Daarna duurt het mogelijk nog enkele weken voordat de functies in apps van externe ontwikkelaars worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business