Nieuws

Amazon haalt camerawebsite DPReview uit de lucht

DPReview verdwijnt
Amazon heeft besloten camerawebsite DPReview uit de lucht te halen. De website gaat op 10 april offline.

Het redactieteam van DPReview schrijft dat het ‘einde van een tijdperk’ in zicht is. Na bijna 25 jaar is het besluit gevallen de website uit de lucht te halen. DPReview’s General Manager Scott Everett stelt dat het besluit onderdeel is van bezuinigingen bij Amazon. Voor die besparingen ontsloeg Amazon 18.000 medewerkers. Amazon noemde in zijn aankondiging niet direct dat de site ook getroffen zou worden, en noemde enkel dat de meeste ontslagen zouden vallen in de ‘Amazon Stores en People-, Experience- en Technology’-afdelingen.

Geen nieuwe content

Wanneer de website definitief offline gaat, wordt niet bekendgemaakt. Wel laat Everett weten dat het redactieteam na 10 april geen nieuwe content plaatst. Ook kunnen lezers artikelen op de site nadien niet meer van commentaar voorzien. Gebruikers kunnen eigen content na die tijd wel opvragen bij Amazon via de data-request-webpagina.

10 april kenmerkt ook meteen het einde van het YouTube-kanaal van DPReview. Of de video’s op dit kanaal blijven staan of dat deze verdwijnen is niet bekendgemaakt. Het duo dat sinds vijf jaar video’s produceert voor het kanaal, Chris Niccolls en Jordan Drake, raadt volgers aan hun social media in het oog te houden.

Everett sluit het bericht af met een dankwoord voor de steun van de community. Naast nieuws en reviews, stond DPReviews vooral bekend om zijn community voor cameraliefhebbers. Deelnemers konden onder meer fotosamples delen van specifieke camera’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business