Nieuws

Google Berichten kan straks sms’jes voor je beantwoorden

Google Berichten
De uitrol van Googles Bard-chatbot is nu officieel van start. Google Berichten lijkt één van de eerste apps die deze AI-ondersteuningstool krijgt.

Vorige week raakte bekend dat Google zou starten met de uitrol van generatieve AI-functies. Met behulp van AI-ondersteuningstools in Googles Workspace kan men bijvoorbeeld e-mails laten schrijven in Gmail. Ook Google Docs kreeg een snufje AI, met de optie om een tekst af te laten maken door de AI-tools. Hiervoor zou Google eerst het type tekst en het onderwerp moeten herkennen, waarna het automatisch de tekst aanvult. Niet-Workspace-gebruikers maken binnenkort eveneens kennis met Googles generatieve AI, stelt 9to5Google.

LaMDA of Google Bard

Google Berichten zou één van de eerste kandidaten zijn voor een AI-integratie. De website vond een ‘sterren’-knop in de Berichten-app, die we onder andere kennen van Google Bard en Googles andere AI-diensten. Verwacht wordt dat gebruikers in de toekomst met één klik op die knop antwoorden kunnen laten genereren. Op het moment van schrijven werkt de knop overigens nog niet. Nadat de knop wordt ingedrukt verschijnt enkel de tekst ‘(TODO!)’.

Welke AI-variant wordt geïntegreerd in de Berichten-app, is niet bekend. Google werkt al jaren aan zijn LaMDA-taalmodel en gebruikt die ook voor de recent gelanceerde Bard-chatbot. Wat in elk geval duidelijk is, is dat deze voorstellen moes maken van de Smart Reply-functie die momenteel aanwezig is in de berichtendienst. De zoekgigant geeft hiermee al enkele jaren automatisch voorstellen voor antwoorden. Onbekend is of Smart Reply behouden blijft na de AI-integratie.

Google Berichten Bard-integratie
Beeld: 9to5Google

Goed om te weten is dat Google antwoorden nooit automatisch zal versturen, zegt 9to5Google. Gebruikers kunnen dus eerst het antwoord doorlezen en naar wens aanpassen voor ze hem naar de afzender versturen. Daarmee is de werking dus grotendeels gelijk aan de wijze waarop het bedrijf zijn AI-model integreerde in Gmail. Ongeweten is nog wel of je ook gesprekken kunt beginnen met de AI-integratie in Berichten. Dat kan wel in Gmail, als je maar voldoende informatie geeft om een bericht op te baseren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business