Nieuws

Twitter-polls en ‘For You’ enkel nog voor Blue-abonnees

Twitter
Twitter gaat meer en meer features achter een paywall steken, dat maakt topman Musk bekend. De veranderingen moeten het publiek warm maken om meer Blue aan te schaffen.

Twitter-topman Elon Musk kondigt de veranderingen aan via ‘zijn’ platform. De aanpassingen hebben vooral te maken met de zichtbaarheid van je profiel en de mogelijkheid om je stem uit te brengen op het socialemediaplatform. Vanaf 15 april zou er van de veranderingen iets te merken moeten zijn.

Cijnskiesrecht en zichtbaarheid

Een van de veranderingen op het platform: binnenkort zullen enkel nog accounts met een blauw vinkje aan polls kunnen deelnemen. Musk hintte eerder al op een soortgelijke verandering, al leek die er nooit van te komen. Tot nu. De ingreep lijkt echter vooral bedoeld te zijn om de hoeveelheid bots op het platform een halt toe te roepen, en dus niet om niet-Blue-abonnees te pesten. Een van de basisfuncties van Twitter verdwijnt er in ieder geval mee achter een betaalmuur.

Wil je zelf je bereik op Twitter vergroten? Ook dan schaf je best een Blue-abonnement aan. Tweets zullen binnenkort namelijk niet zomaar in de ‘For You-sectie’ opgenomen worden, maar zullen daar alleen te zien zijn als je Blue-abonnee bent. ‘For you’ is een algoritmische feed die het op iOS inmiddels tot de standaardweergave geschopt heeft.

Twitterbots

Het meest voorname doel van die ingreep lijkt eveneens het afhouden van bots te zijn. Of de verandering uiteindelijk effect zal hebben op het aantal bots die op het sociale medium actief zijn, zal nog moeten blijken. In ieder geval zal Twitter zelf geen posts door bots meer naar voren schuiven.

Robotaccounts zijn al langer een probleem voor Twitter en Elon Musk: vorig jaar dreigde de verkoop van Twitter bijna niet door te gaan omwille van het aantal bots. Tussen de toenmalige bedrijfsleiding en Musk ontstond toen spanning omdat er onduidelijkheid was over het aantal onechte robotaccounts.  

Twitter Blue

Hoe dan ook, als je een stem wil uitbrengen op polls of bij andere mensen in de ‘For You’-sectie tevoorschijn wil komen, zal je daarvoor een abonnement moeten nemen. Zo’n abonnement kost 8 euro per maand of 11 euro per maand als je aanmeldt via de app store van je toestel. Daarvoor krijg je vandaag al een aantal functies – stemmen en meer zichtbaarheid voor je tweets komen daar binnenkort bij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business