Nieuws

Fitbit zet oudere iOS-versies bij het vuil

Fitbit Sensa 2
© Fitbit
Fitbit heeft de minimumvereisten voor zijn compagnon-app op iOS aangepast. Voortaan moet een iPhone minimaal op iOS 15 draaien.

Eerder dit jaar werden de vereisten al eens bijgesteld door de Google-dochter. Toen was iOS 14 nog vereist. Inmiddels heeft Fitbit zijn eisen weeral bijgesteld en moet je iPhone op iOS 15 draaien. Heb je een iPhone die niet op deze iOS-versie draait, dan stopt de app weldra met functioneren en kun je je Fitbit-horloge ook niet meer vanaf iOS bedienen.

Zeer beperkte gevolgen

Voorlopig heeft deze aanscherping in de minimumvereisten nauwelijks gevolgen voor iOS-gebruikers. Alle iPhones die ondersteuning bieden voor iOS 14, kregen ook de kans om iOS 15 te installeren. Heb je die update nog niet uitgevoerd? Dan is het sowieso tijd om je iPhone eens te updaten, al is het maar om af te komen van nare beveiligingslekken die in recentere iOS-versies zijn gedicht.

Hoeveel gebruikers hun Fitbit-horloge met iOS 14 gebruiken, valt ook nog te bezien. Statista schat in dat slechts vier procent van alle iPhone-gebruikers nog op ‘iOS 14 en ouder’ draait.

Voor Android-gebruikers staan voorlopig geen gewijzigde minimumvereisten op de planning. Voor hen geldt dat de app werkt tot Android 9. Opvallend is dat Google verleden jaar de ondersteuning van Android-versies zelfs heeft uitgebreid. Voor de wijziging in 2022 was Android 10 de minimale vereiste Android-versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business