Nieuws

Beide iPhone 15 Pro-modellen krijgen een periscoopcamera

iPhone 17 Slim
© Unsplash
Een periscoopcamera geeft, in vergelijking met een telelens, zeer goede zoomresultaten. De iPhone 15 Pro en Pro Max krijgen zo'n camera.

De geruchten over de aankomende iPhone 15 en aanverwante Pro-modellen stapelen zich op. Volgens de laatste berichten zou Apple een periscoopcamera in de iPhone 15 Pro en Pro Max willen stoppen. Eerdere berichtgeving zag die periscoop enkel opduiken bij de 15 Pro Max.

iPhone 15 Pro Max of Pro Ultra

Onder welke naam Apple dat laatste toestel precies wil uitgeven is nog niet bekend. Het is goed mogelijk dat de fabrikant afstand doet van de Pro Max-benaming die het inmiddels al enkele generaties hanteert. Pro ‘Ultra’ zou, beter dan ‘Pro Max’, duidelijk moeten maken dat het echt om een bijzonder Premium model gaat. Met een noemer als ‘Pro Max’ zouden consumenten namelijk kunnen denken dat het gewoon om een groter toestel gaat.

Hoe Apple het toestel ook noemt, vast staat dat er in beide Pro-modellen van de iPhone 15 een periscoopcamera verwerkt zit. De reguliere iPhone 15 krijgt zo’n camera-upgrade niet: vermoedelijk zal het toestel verder moeten met de wide-angle en ultrawide camera’s die de standaard iPhones vandaag al hebben. De meest chique modellen zien de telefotolens vervangen worden voor die nieuwe periscoop. In termen van cameraprestaties levert dat heel wat op: in plaats van 3x zoom, bieden de iPhone 15 Pro en Pro Max of Ultra tot 10x zoom.

Kostenplaatje

De vraag is natuurlijk of die nieuwe camera de prijs van je volgende iPhone niet nodeloos omhoog stuwt. Dat lijkt goed mee te vallen. Analyst Ming-Chi Kuo kon documenten inkijken waarin de prijs voor de cameramodule beschreven staat. Wat blijkt? Apple zal de modules inslaan bij Largan, die er net geen $4 voor zal krijgen. Op de prijs van je volgende iPhone zou dat niet teveel invloed mogen hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business