Nieuws

Design iPhone 15 Pro toont geen mute-schakelaar meer

iPhone mute-schakelaar
Uit recent verschenen renders en video’s blijkt dat Apple een wel heel omstreden designkeuze maakt voor de iPhone 15 Pro.

De nieuwste renders en video’s van de iPhone 15 Pro zijn online verschenen. Daaruit kan nu al opgemaakt worden dat heel wat Apple-fans niet met het nieuwe toestel opgezet zullen zijn. Tenminste: als de designkeuze die uit de renders blijkt ook daadwerkelijk wordt voortgezet.

Dat gebruikers het niet leuk vinden als een schuifschakelaar hen plots ontnomen wordt, blijkt uit de reacties op OnePlus’ Alert Slider op de OnePlus 10T – of liever: de afwezigheid ervan. Uit de nieuwste renders blijkt dat Apple een soortgelijke designkeuze maakt en de bewegende knop van de zijkant van de iPhone haalt. In de plek zou dan een vaste knop komen, die meet of er druk op wordt uitgeoefend of niet.

Meer afgerond iPhone-design

Eerder raakte het ontwerp van de iPhone 15 Pro al grotendeels bekend: daaruit bleek dat de telefoon iets meer afgerond zou zijn en dat het camera-eiland meer werd opgehoogd. Van de zijkant kregen we in dat eerste ontwerp niet bijzonder veel te zien. Nu blijkt dat niet alleen de mute-schakelaar vervangen wordt voor een drukknop: ook de volumebediening zou versimpeld worden. Momenteel werkt Apple daarvoor nog met twee afzonderlijke knoppen. De iPhone 15 Pro zou één grote knop krijgen die het volume kan bedienen afhankelijk van waar je hem indrukt.

De nieuwe mute-knop op de iPhone 15 Pro zou bovendien uitgerust worden met een “taptic engine”, waardoor hij als een echte knop moet voelen. Of aan de knop meteen voelbaar zal zijn in welke toestand je smartphone zich bevindt is onzeker.

De verandering lijkt wel enkel voor Pro-modellen te zijn weggelegd. CAD-bestanden tonen aan dat de reguliere iPhone 15 de mute-schakelaar wel zoals vanouds zou behouden. Het is dus niet zo dat Apple over de gehele lijn nieuwe designkeuzes toepast. Volgens analyst Ming-Chi Kuo zou het bedrijf dat wel kunnen doen als blijkt dat de keuze aanslaat.

appleiosiphoneiphone 15 proslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals