Nieuws

‘Ontwerp iPhone 15 Pro onthuld’

A17 Pro
© Unsplash
Later dit jaar presenteert Apple naar verluidt de iPhone 15-reeks. Via 9to5Mac zien we ditmaal voor het eerst het vermeende ontwerp van de iPhone 15 Pro.

Geruchten over de aanstaande iPhone 15-serie druppelen met enige regelmaat binnen. Zo is bekend dat de iPhone 15 definitief afstapt van de Lightning-poort. In de plaats daarvan vinden we voortaan een usb-c-poort in zijn plaats die gebruikt wordt voor datatransfers en het opladen van de smartphones. Dat Apple overstapt naar usb-c heeft alvast alles te maken met Europese wetgeving die fabrikanten vanaf 2024 verplicht usb-c te gebruiken op hun mobiele apparaten – smartphones incluis. Andere details van de toestellen in de iPhone 15 reeks bleven grotendeels onbekend.

Renders iPhone 15 Pro

Tot vandaag: via 9to5Mac zijn een reeks renders verschenen die het ontwerp van de iPhone 15 Pro onthullen. De website baseerde de renders op CAD-bestanden van Apple voor bijvoorbeeld hoesjesfabrikanten. Met die bestanden kunnen zij tijdig beginnen met het ontwerpen en testen van hun nieuwe ontwerpen. 9to5Mac schrijft dat het ontwerp en de afmetingen van zulke CAD-bestanden ‘meestal accuraat’ zijn.

Ontwerp van recente MacBooks

De renders die de website liet ontwikkelen op basis van de bestanden bevestigen alvast dat Apple de overstap naar usb-c waagt. Onderaan de iPhone 15 Pro vind je voortaan dus een usb-c-poort die aan weerszijde is omgeven door speakerpoorten en microfoonuitsparingen. Onbekend is of de iPhone 15 Pro onderaan twee speakers bevat, of dat één van de uitsparingen dient voor symmetrie.

Kijken we naar de behuizing dan valt op dat zowel het geheel op eerste zicht minder vierkant lijkt. Het glas aan de voor- en achterzijde werd licht afgerond om een vloeiendere overgang van het glas naar het metalen frame mogelijk te maken. Ook het frame zou, net als op de recente MacBook Pro’s en MacBook Air, licht zijn afgerond zodat het toestel fijner in de hand ligt als je hem vasthoudt.

Beeld: 9to5Mac

Een laatste detail dat opvalt aan de CAD-gebaseerde renders is dat het camera-eiland flink dikker is dan op zijn voorganger. Hoe dik exact is niet bekend, evenals dat ongeweten is wat Apple met deze extra ruimte in de behuizing van plan is. Er komen alvast geen extra camera’s bij: de iPhone 15 Pro bevat, net als de 14 Pro, drie camera’s achterop tezamen met de LED-flitser en microfoon.

Dynamic Island houdt stand

Fans van Apples Dynamic Island, dat het op de iPhone 14 Pro introduceerde, kunnen met gerust hart ademhalen. De opvolger van de notch van weleer keert namelijk terug op de iPhone 15 Pro. Volgens 9to5Mac is het formaat van het Dynamic Island gelijk aan zijn voorganger, en dat geldt ook voor het 6,1-inch OLED-scherm. Mogelijk zijn de bezels wel wat dunner geworden; de behuizing zou namelijk in zijn geheel iets minder breed en lang zijn geworden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business