Nieuws

Oude iOS- en macOS-versies verliezen toegang tot Siri, Maps en meer

iOS
Heb je thuis nog een oude iPhone of iPad liggen? De kans bestaat dat je binnenkort geen toegang meer hebt tot Apple-diensten.

Wie een smartphone koopt, koopt er eigenlijk ook software-ondersteuning van de fabrikant bij. Apple heeft hierin een goede reputatie: iPhones, iPads, Macs en Watches genieten vaak bijzonder lang van software-ondersteuning. Voor bepaalde iOS-versies is het binnenkort echter einde rit: Apple besliste om geen ondersteuning meer te bieden voor die versies.

Die informatie werd op Twitter gedeeld door @StellaFudge, een bron die het wel vaker bij het rechte eind heeft. Volgens haar tweet zullen meerdere iOS-, macOS-, watchOS- en tvOS-versies hun toegang tot Apple-diensten verliezen. Concreet gaat het om volgende softwareversies:

  • iOS 11 tot 11.2.6
  • macOS 10.13 tot 10.13.3
  • watchOS 4 tot 4.2.3
  • tvOS 11-11.2.6

Tot welke apps en diensten je dan de toegang verliest? De App Store, Siri en Maps zouden stoppen met werken, net als de Apple Music-app en Apple TV-app. Wat wél blijft werken is iCloud: gebruikers moeten hun toestel dus niet updaten om van de cloudopslag gebruik te kunnen maken.

Update je apparaat

Die oplossing kunnen ook andere eigenaars van Apple-toestellen volgen. Alle genoemde software-versies zijn namelijk gemakkelijk bij te werken naar een meer recente versie, ook als je toestel de nieuwe besturingssystemen niet ondersteunt.

Kan je geen iOS 12 installeren? Dan kan je gemakkelijk naar iOS 11.4.1, de laatste iOS 11-update, bijwerken. Mac-gebruikers kunnen dan weer updaten naar 10.3.6.

Loopt je systeem risico om toegang tot bijvoorbeeld Apple Maps te verliezen? Dan is de kans groot dat je binnenkort een melding van Apple ziet binnenlopen. Daarin zal gevraagd worden om je systeem te updaten als je dat nog niet gedaan hebt.

Wil je de melding voor zijn? Navigeer dan naar de instellingen van je telefoon, iPad of Mac-toestel. Kies daar voor de knop ‘Algemeen’ en ga verder naar ‘Software-update’. Hier kan je het apparaat dan bijwerken naar de meest recente software-versie. Wanneer Apple de toegang voor oudere softwareversies precies ontzegt is niet geweten. Wel is het een goed idee om je toestellen up-to-date te houden. Op die manier bescherm je het toestel en jezelf voor allerlei veiligheidslekken en bugs.

appleapple watchipadmacmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals