Nieuws

Tijdlang geen weerbericht en trage iMessages door storing bij Apple

storing weer Apple
Over de hele wereld kampten mensen afgelopen dagen met problemen in de Weer-app op iPhones, iPads en Apple Watches.

Gebruikers van over de hele wereld botsten de afgelopen dagen op enkele problemen met hun iPhone, iPad of Mac. Ook hier konden we het probleem mee ervaren: de Weer-app weigerde zo goed als volledig dienst. De app zelf ging wel open, maar informatie over het weer kreeg je niet te zien. Ook de Weer-widget, die aan dezelfde app gekoppeld zit, stopte een tijd met werken. De oorzaak ligt bij een storing bij Apple.

Heel wat gebruikers gingen verhaal zoeken op Twitter. Vrij snel bleek dat de problemen zich niet beperkten tot de Weer-app: ook met iMessage en iCloud ervaarden gebruikers een tijdlang problemen. Zo toonde Apple geen weerberichten en duurde het erg lang vooraleer iMessages verzonden werden.

Voor de Weer-app geldt dat Apple vrij snel een oplossing gevonden had, al leek informatie slechts heel traag binnen te stromen in die app. Om te zien wat voor weer het zou worden moest je even geduld uitoefenen – een probleem dat anderen dan weer hadden in de App Store of in de Shortcuts-app.

Met de appwinkel van Apple lijkt evenwel niets aan de hand geweest te zijn. Via de systeemstatus-pagina van Apple kan je gemakkelijk zien welke systemen problemen ondervinden. Momenteel staan alle lichten bij Apple op groen en lijken er dus geen problemen te zijn.

Wel kan je zien dat de Weer-app te maken had met twee “Resolved Issues”, problemen die intussen zijn opgelost. De beschrijving van die issues laat echter te wensen over: “Deze dienst kan traag of onbereikbaar geweest zijn”. Eenzelfde standaardbericht lezen we bij iMessage. Ook iCloud Mail had een periode met problemen te kampen waarbij gebruikers geen of heel trage toegang hadden tot hun mailbox.

Uitgelicht artikel Apple iPhone 14 Apple brengt SOS-satellietfunctie naar België

Alle problemen lijken in ieder geval opgelost te zijn. Ook de Weer-app, die een tijdlang onbereikbaar was, laat terug zien hoe warm het buiten is.

appleiosiPadOSmobielstoring

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals