Apple brengt SOS-satellietfunctie naar België

Apple iPhone 14
Eigenaars van de iPhone 14 (Pro) in België en Nederland kunnen later deze maand gebruikmaken van de SOS-noodsatellietfunctie. Apple is de eerste met zo'n satellietfunctie in de Benelux.

Toen Apple verleden jaar de iPhone 14 en iPhone 14 Pro (Max) aankondigde, raakte ook bekend dat de fabrikant een SOS-satellietfunctie voor noodgevallen aan zijn soft- en hardware had toegevoegd. Voor gebruikers in de Benelux bleven die functies wel buiten bereik. Apple beperkte het gebruik van de SOS-functionaliteit tot toestellen in Canada, Duitsland, Frankrijk, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, en de Verenigde Staten.

Noodsatellietfunctie op de iPhone

Het technologiebedrijf uit Cupertino schrijft dat de Benelux zich later deze maand bij dit rijtje voegt. Ook gebruikers in Italië, Oostenrijk en Portugal krijgen vanaf dat moment toegang tot de noodsatellietfunctie van de iPhone 14.

Met de SOS-noodsatellietfunctie kun je via satellieten communiceren met hulpdiensten als je geen mobiel bereik of toegang tot een wifi-netwerk hebt. Via de ‘Zoek mijn’-app op de iPhone 14 kun je bovendien vrienden en familie geruststellen door je locatie door te sturen als je offline bent. Iedere 15 minuten kun je een geüpdatete locatie doorsturen via de satellietverbinding.

Satellietfunctie Apple iPhone 14

Voor de eerste twee jaar na ingebruikname van een nieuwe iPhone 14 zijn de SOS-functionaliteiten gratis te gebruiken. Welke datum Apple hanteert voor Belgische en Nederlandse iPhone 14-bezitters die tot op heden geen gebruik konden maken van de satellietfunctionaliteiten, is niet bekend.

Satellietintegraties winnen terrein

Apple is vooralsnog de eerste fabrikant met een satellietintegratie voor smartphones. Tegelijk zien we op het vlak van Android-toestellen ook de eerste aankondigingen verschijnen. Tijdens het MWC lanceerde zowel MediaTek als Samsung hun eerste modems met satellietondersteuning. Motorola, in samenwerking met de Bullit Group, introduceerde tegelijk al zijn eerste smartphone met een satelliet-integratie: de Defy 2.

Qualcomm lanceert eind dit jaar ook zijn satellietintegratie voor de Snapdragon 8 Gen 2-chipset. De Amerikaanse technologiegigant werkt voor die SOS-satellietfunctie samen met satellietontwikkelaar Iridium.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business