Grote wijzigingen op komst voor bedieningspaneel iOS 17

iOS 17
© Unsplash
iOS 17 is op komst en traditiegewijs lekken alvast de eerste details uit. Voor het bedieningspaneel in de nieuwe iOS-versie mag je alvast de nodige aanpassingen verwachten.

Onderdeel van iOS 16 was een vernieuwd vergrendelscherm. Gebruikers konden dit toegangsscherm naar wens aanpassen met zelf te kiezen lettertypen, kleuren, foto’s en andere effecten. Verder kreeg de Niet Storen-modus genaamd ‘Focus’, die Apple in iOS 15 introduceerde, een extra functielaag. De uitbreiding betekende dat je de Focus-modus kan inplannen op bepaalde tijden of bepaalde locaties. Ook kregen gebruikers de optie om hun startscherm met Focus aan te passen. Zo kan je tijdens werk een meer zakelijk thema toepassen.

Voor iOS 17 lijkt Apple meer de focus te leggen op stabiliteit, schrijft MacRumors. Daarnaast neemt de technologiegigant het bedieningspaneel grootschalig onder handen. Die informatie verkreeg de website van een ‘anoniem forumlid’, dat eerder juiste informatie over het ‘Dynamic Island’ uitlekte. Op welke vlakken Apple het bedieningspaneel wil aanpassen, laat de geruchtenmaker vooralsnog in het midden.

Nieuwe functionaliteiten zijn altijd welkom. Het huidige ontwerp van het bedieningspaneel stamt af van iOS 11 dat in 2017 werd uitgebracht. Vanuit het bedieningspaneel kun je gemakkelijk bluetooth, wifi, mobiele data, volume, schermhelderheid en andere instellingen bedienen.

WWDC-ontwikkelaarsconferentie

Voorlopig zijn er nog weinig andere details over iOS 17 gekend. Wel weten we inmiddels dat een reeks iPhones zijn uitgesloten van de nieuwe iOS-versie. Apple zal de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus uitsluiten van de nieuwe software-build. Ook de eerste generatie iPad Pro en vijfde generatie iPad lijken te worden uitgesloten van nieuwe OS-versies. Voor de iPads gaat het dan specifiek om iPadOS 17.

Alle details over de nieuwe iOS-versie raken bekend op de WWDC-conferentie. Het WWDC-ontwikkelaarsevenement van Apple vindt dit jaar plaats tussen 5 en 9 juni. Verwacht wordt dat we tijdens dat evenement ook kennismaken met nieuwe iPadOS, MacOS en WatchOS-versies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business