Nieuws

Ondersteuning voor Windows 10 21H2 ten einde

Windows 10 22H2 update
© Unsplash
Mooie liedjes duren niet lang. Dat geldt ook voor de ondersteuning van Windows 10 21H2 waarmee het binnenkort gedaan is.

In de tweede helft van 2021 kreeg Windows 10 een grote update: de 21H2-update. Die 21H2-versie werd bijna twee jaar lang ondersteund door Microsoft, maar daar komt nu een einde aan. Op 13 juni kunnen 21H2-gebruikers een laatste veiligheidsupdate voor het besturingssysteem installeren. Daarna zullen er geen nieuwe updates meer uitgestuurd worden.

De verandering geldt niet enkel voor Home-gebruikers, maar ook voor Pro-, Pro for Workstations, en Pro Education-versies van Windows 10 21H2.

Wat te doen als je nog Windows 10 21H2 gebruikt? Je computer bijwerken! Al hoeft dat lang niet zo ingrijpend te zijn als het lijkt. Er zijn namelijk nieuwere versies van Windows 10 te vinden, waardoor je geen Windows 11 moet installeren. Wie af en toe zijn pc automatisch laat updaten, zal vroeg of laat naar die nieuwere 22H2-versie overgezet worden. De gebruiker hoeft er zelf dus niets voor te doen. Wanneer je deze weg op gaat, kan je er vanuit gaan dat je besturingssysteem nog tot oktober 2024 ondersteund wordt.

Windows 11 installeren?

Je hebt ook de mogelijkheid om meteen naar Windows 11 te upgraden, al moet je systeem daar wel geschikt voor zijn. Er zijn namelijk een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om Windows 11 te installeren. Benieuwd of jou pc Windows 11 aankan? Met een tool van Microsoft kan je controleren of dat zo is. Werk je het systeem bij naar de meest recente (22H2-)versie van Windows? Dan kan je enkele jaren voorbij berichten als dit scrollen: het OS wordt namelijk ondersteund tot oktober 2025.

Uitgelicht artikel windows 11 22H2 Instellen standaardapps Windows 11 weeral wat gemakkelijker

Kan je geen Windows 11 installeren? Geen zorgen: je bent niet alleen. Bijwerken naar de meest recente versie van Windows 10 is voorlopig dan ook genoeg om je pc veilig te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business