Nieuws

Samsung kijkt naar Bing als standaard zoekmachine

Bing Samsung
Samsung onderhandelt met Microsoft om Bing in te stellen als standaardbrowser. Google werkt aan een eigen alternatief.

Om hun zoekmachine om te toveren tot een intelligente robot waarmee je kan spreken, dat is waar Google en Microsoft al een tijdje mee bezig lijken te zijn. Sinds ChatGPT in november vorig jaar gelanceerd werd en kort daarna in Bing geïntegreerd werd, is Google aan een flinke inhaalbeweging bezig.

Reden genoeg om bij Google de alarmbellen te doen afgaan: hoog tijd dat de zoekmachinegigant ook iets met artificiële intelligentie zou doen. In een eerste beweging kwam Google met Bard, een alternatief op ChatGPT van OpenAI. Een alternatief voor ‘de nieuwe Bing’, met verregaande AI-integratie in de Google-zoemachine, kwam er vooralsnog niet.

Project Magi

Dat we daar binnenkort verandering in zien komen is inmiddels een zekerheid. Volgens The New York Times werkt Google aan ‘project Magi’ – een AI die de zoekvaardigheden van de nieuwe Bing en de conversatiemogelijkheden van ChatGPT zou moeten combineren. Momenteel werken meer dan 160 full-time werknemers aan het project, dat tegen Google I/O in mei gelanceerd zou moeten kunnen worden.

De bedoeling is om uiteindelijk een zoekmachine met meer mogelijkheden dan Bing naar het publiek te brengen. Die moet klaar zijn tegen mei dit jaar en dus zo snel mogelijk de deur uit. Aanvankelijk zou de release daardoor nogal karig zijn. Extra functies zouden dan op een later moment uitgerold worden.

Samsung en Bing

Bij Samsung lijken ze echter niet onder de indruk van Google’s plannen. De Koreaanse smartphonefabrikant is al een tijdje in gesprek met Microsoft. Het bedrijf zou van Bing de standaardzoekmachine op Samsung Galaxy-toestellen willen maken. Kan Google het contract met Samsung niet verlengen? Dan zal het zo’n 3 biljoen dollar aan inkomst mislopen. Het contract tussen Apple en Google, voor standaardgebruik van de Google-zoekmachine op iPhones, iPads en Mac-toestellen, loopt binnenkort eveneens af. Wat de plannen van Apple daarmee zijn is echter niet gekend.

Uitgelicht artikel Bing Chat Enterprise Groot lek in Bing maakte zoekresultaten en mailboxen kwetsbaar

Er is dus een reële kans dat Bing binnenkort als standaardbrowser op je Samsung-toestel geïnstalleerd staat. Ook dan zul je echter kunnen profiteren van die nieuwe ‘Google Magi’ zoals dat vandaag ook met Bing kan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business