Nieuws

Bing heeft ondertussen 100 miljoen actieve gebruikers

Bing AI
Na de AI-integratie heeft Bing voor het eerst 100 miljoen actieve gebruikers. Daarmee loopt het wel nog ver achter op Google.

Een maand nadat de nieuwe Bing met AI-integratie online gaat, brengt Microsoft een update uit over zijn zoekmachine. Uit de cijfers die de technologiereus kan voorleggen, blijkt dat Bing er een groot aantal gebruikers heeft bijgekregen.

Nog steeds kleine speler

Bing werd in 2009 gelanceerd als een opvolger van Windows Live Search. Op zijn beurt was Windows Live Search dan weer een opvolging op MSN Search, dat in 1998 voor het eerst het levenslicht zag. Na al die jaren heeft de Microsoft-zoekmachine voor het eerst meer dan 100 miljoen dagelijkse gebruikers.

Dat maakt van Bing nog altijd geen grote speler: het zoekvolume dat Google haalt blijft vele malen groter. Cijfers van Statcounter leren ons dat Google een marktaandeel van 93,97% bezit. Bing haalt met zijn 100 miljoen dagelijkse gebruikers een marktaandeel van 2,81%. Daarmee is het de tweede grootste zoekmachine die er is. Op de derde plek staat Yahoo!, dat goed is voor 1,13% van de zoekopdrachten.

Groei dankzij AI

Bing is momenteel nog wel aan het groeien. Yusuf Mehdi, VP voor de ‘Modern Life, Search and Devices’-afdeling bij Microsoft, geeft aan dat een derde van alle gebruikers nieuw is. Dat komt volgens Microsoft door twee factoren. Enerzijds stijgt het gebruik van Microsoft Edge, waarschijnlijk door de AI-integratie in de browser. Anderzijds zorgt de geavanceerde ChatGPT-integratie – het model dat Microsoft gebruikt heet officeel ‘Prometheus’ – ervoor dat zoekresultaten beter worden. Heel wat mensen willen de AI dan ook eens uitproberen.

Uit de cijfers blijkt verder dat wie nu al toegang heeft tot de chatoptie in Bing, er zo goed als elke dag gebruik van maakt. Gemiddeld sturen gebruikers zo’n 3 chatberichten per gesprek en werden er al meer dan 45 miljoen chatberichten naar de bot verstuurd. Daarbovenop komt het feit dat de zoekmachine nu ook op Android- en iOS-toestellen te vinden is: in de Play of App Store kan je nu een app downloaden om met Bing te chatten.

Het lijkt er dus voorlopig op dat Microsoft een goede zaak heeft gedaan door AI in zijn zoekmachine te integreren. Of het gebruikersaantal daardoor nog lang kan blijven stijgen kan natuurlijk enkel de tijd uitwijzen. Als Bing verder op Google wil inlopen, zal het daarvoor nog heel wat extra gebruikers voor moeten afsnoepen.

aiartificiële intelligentiebingChatGPTgeneratieve modellenmicrosoftMicrosoft Edge

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals