Nieuws

Bing chat komt sneller dan verwacht naar mobiele apparaten

Bing Chat Enterprise
© Unsplash / Rubaitul Azad
Bij de aankondiging van de ChatGPT-integratie in Bing werd meteen bekend gemaakt dat de AI ook naar mobiele apparaten zou komen.

Twee weken geleden bracht Microsoft ChatGPT-integratie naar zijn zoekmachine, Bing. Die ontwikkeling veroorzaakt minder een schokgolf dan eerst gedacht: in plaats van echt behulpzaam, lijkt de chatbot eerder tegen te werken. In sommige gevallen uit de chatbot zelfs bedreigingen aan het adres van zijn conversatiepartner. Allemaal zaken die ertoe leidden dat Microsoft de mogelijkheden van zijn chatbot flink inperkte. Nu kan je bijvoorbeeld nog maar een beperkt aantal vragen aan de chatbot stellen voor je buitengesloten wordt.

Toch lijkt Microsoft verder in te zetten op AI in zijn zoekmachine. Op 7 februari maakte het bedrijf niet alleen bekend dat ChatGPT naar Bing zou komen, maar dat er ook een mobiele versie ontwikkeld werd. Op die manier zou je de ‘nieuwe Bing’ overal kunnen gebruiken.

Daarvoor lijkt nu het een en ander al klaar te zijn: enkele gebruikers die toegang hebben tot de preview van Bing chat op de desktop, zeggen dat ze een melding gekregen hebben over Bing op mobiel. De melding zou na een zoekopdracht in de browser verschenen zijn. Wanneer de gebruikers op de melding klikken merken ze echter dat het allemaal nog niet werkt: er is nog geen Bing-met-ChatGPT voor op je smartphone. Microsoft lijkt druk in de weer te zijn met alles klaar te zetten voor de uitrol van Bing op mobiel. De melding die de gebruikers te zien krijgen lijkt per ongeluk verstuurd te zijn.

Sneller dan verwacht

In ieder geval kunnen we wel stellen dat de chatbot sneller naar mobiele apparaten komt dan verwacht. Microsoft moet nog officieel aankondigen wanneer de mobiele versie van de zoekmachine klaar is. In tussentijd wordt er verder aan Bing en diens AI gesleuteld. Zo wil het bedrijf voorkomen dat hun chatbot uiteindelijk ook mobiele gebruikers beledigt, beliegt en emotioneel manipuleert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business