Nieuws

Samsung Galaxy A24 komt eraan

Galaxy A24
Samsung gaat heel binnenkort de Galaxy A24 voorstellen. De nieuwe budgettelefoon werd al gespot als gecertificeerd voor Google Play.

De Samsung Galaxy A24 verscheen ook al op de website voor Bluetooth SIG-certificering. De goedkope smartphone zal dus Bluetooth 5.3 gaan ondersteunen. In de lijst van gecertificeerde toestellen voor Google Play doken nog geen specificaties op, maar dat was eerder wel al het geval op de websites van certificatieplatformen als TUV Rheinland, FCC en SIRIM. Verwacht wordt dat Samsung de komende dagen de Galaxy A24 zelf officieel aankondigt.

Galaxy A24: specificaties

Uit de eerdere certificaties blijkt dat de Samsung Galaxy A24 een Super AMOLED-display krijgt met een schermdiagonaal van 6,5 inch, een Full HD+-resolutie van 1080 x 2408 pixels en een refresh rate van 90 Hz. De selfiecamera zit verborgen in een druppelvormige notch en de hoofdlens aan de achterkant is 50 MP sterk, met ondersteuning van een ultrawide- (5 MP) en macrolens (2 MP). Zowel de selfiecamera als de hoofdlens zal video kunnen opnemen in 1080p, aan 30 fps.

De chipset van de Galaxy A24 wordt een Helio G99, gekoppeld aan 4 GB RAM en 128 GB interne opslag. De batterij van 5.000 mAh ondersteunt een oplaadsnelheid tot 15 W. Uit de doos komt de smartphone met Android 13, met daarover Samsungs One UI 5. Verder is er ook nog een vingerafdrukscanner op de zijkant en een 3.5mm-hoofdtelefoonaansluiting. De Galaxy A24 meet volgens de certificatieplatformen 162.1 x 77,6 x 8,3 mm en weegt 195 gram. Zowel het middelste frame als de achterkant zijn van plastic.

Prijs en beschikbaarheid

Naar alle verwachtingen gaat Samsung de Galaxy A24 tegen het einde van april op de markt brengen. Hij zou rond de 190 dollar gaan kosten en in Europa mag je voor dat cijfer gerust een euroteken zetten. De Galaxy A24 krijgt een zwarte, groene, zilveren en bordeaux versie.

mobielsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals