Nieuws

Nieuwe AR/VR-headset van Apple focust op gaming en sport

apple
Apple gaat zijn nieuwe mixed-reality-headset wellicht voorstellen tijdens de WDC in juni. De bril focust sterk op gaming, sport en samenwerkingstools.

Volgens Mark Gurman, technologiespecialist bij Bloomberg, mogen we ons tijdens de aankomende Worldwide Developers Conference aan een pak nieuws verwachten rond Apples nieuwe headset die virtual en augmented reality zal combineren. De bril gaat mogelijk Reality One of Reality Pro heten. Uniek aan de headset is dat die kan switchen tussen modi voor virtual en augmented reality.

Daarnaast zouden gebruikers “miljoenen” bestaande apps kunnen gebruiken binnen de 3D-interface van de headset. Om het huidige portfolio van apps te doen samenwerken met Apples headset zijn wel “kleine aanpassingen nodig”, klinkt het. Volgens Gurman is Apple al enkele maanden “nauw aan het samenwerken met een klein aantal ontwikkelaars om hun toepassingen te optimaliseren voor het nieuwe platform”. Verder zou het developers nog enkele maanden de tijd geven om nieuwe toepassingen te ontwikkelen tegen de release van de headset.

Focus op fitness en sport

Er lijkt alvast een stevige focus te liggen op fitness en sport. De headset zou Apple Fitness+ mogelijk maken in virtual reality (zodat je je in dezelfde virtuele ruimte waant als de instructeur, bijvoorbeeld). Daarnaast wordt het mogelijk om een nog dichtere beleving te creëren bij het volgen van sportwedstrijden (alsof je er middenin zit). Dat Apple de streamingrechten heeft op Major League Soccer en Major League Baseball biedt mogelijkheden. Ook de Apple TV-app krijgt een VR-insteek, zodat je video’s kan bekijken alsof je er zelf bij bent.

Productiviteit

Daar voegt Apple naar verluidt nog een productiviteitsaspect aan toe, in navolging van de Meta Quest Pro. “Het AR/VR-platform van Apple zal de Pages, Numbers en Keynote-apps ondersteunen, net als iMovie en GarageBand”, meldt Gurman. Bovendien zou samenwerking vanop afstand een belangrijke feature worden. Daarbij zouden collega’s elkaar als een volledige 3D-avatar kunnen zien.

Verder zou de headset je ook gaan toelaten om met je ogen elementen aan te wijzen door ernaar te kijken. Hand- en knijpgebaren zouden dan weer dienen om items te selecteren en door menu’s te nagiveren. Er zou ook ondersteuning zijn voor zowel ‘in-air’ virtuele toetsenborden, als fysieke toetsenborden (voor een meer tactiele ervaring).

Externe voeding

Tot slot meldde Gurman ook nog dat Apple zijn headset zal voorzien van een externe voeding, omdat de headset met een ingebouwde voeding mogelijk zou kunnen gaan oververhitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business