Nieuws

Robotstofzuigermerk Neato stopt, nog 5 jaar ondersteuning

Neato 3D robotstofzuiger
Neato Robotics, fabrikant van robotstofzuigers, houdt op te bestaan. Die beslissing valt na tegenvallende financiële resultaten.

Sinds 2017 is Neato onderdeel van Vorwerk, dat nog een aantal andere robotstofzuigermerken onder de arm heeft. Vorwerk probeert het bedrijf al langer financieel te herstructureren omdat het merk niet genoeg geld in het laatje bracht. Jaar na jaar werden doelstellingen gemist, waardoor nu beslist werd om het merk stop te zetten. Inmiddels is het werk niet meer aanwezig op Twitter en werd de Facebook-pagina op inactief gezet.

Ook het klantenportaal, waarlangs klanten hun account kunnen beheren, werkt momenteel niet. Wie naar de website van Neato surft krijgt daarbij enkel het bericht “Not Found” te zien.

Op die manier eindigt de reis van Neato, die in 2005 met hun eerste robotstofzuigers op de markt kwamen. Toen al waren de toestellen makkelijk te herkennen, aangezien het merk geen ronde, maar D-vormige stofzuigers op de markt bracht. Voorlopig zijn de robotstofzuigers nog te krijgen in webshops zoals Bol.com, maar lang zal het niet duren voor de stofzuigers uit de winkelrekken en van webpagina’s verdwijnen.

5 jaar ondersteuning

Wie thuis een robotstofzuiger van Neato heeft rondrijden hoeft niet te panikeren: moederbedrijf Vorwerk houdt veertien Neato-werknemers in dienst om de clouddiensten draaiende te houden. Op nieuwe functies en nieuwe stofzuigers moeten gebruikers niet rekenen. Vorwerk garandeert echter nog vijf jaar ondersteuning voor Neato-stofzuigers, zowel wat betreft wisselstukken als de software en servers die de robotstofzuigers aandrijven.

Die ondersteuning begint met het herstellen van het klantenportaal. Een woordvoerder van Vorwerk zegt aan TechHive dat de storing niets te maken heeft met de sluiting van Neato en dat het probleem zo snel mogelijk opgelost wordt.

Uitgelicht artikel iRobot Roomba Gevoelige foto’s van Roomba-testers belandden op Facebook

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business