Nieuws

Microsoft wil meer reclame toevoegen in Windows 11 

Taakbalk
© Microsoft
Binnenkort zal er een nieuw Home-menu verschijnen in de instellingen van Windows 11 waarmee Microsoft nog meer reclame maakt voor zijn diensten.

Twitter-gebruiker Albacore (@thebookisclosed) kon het nieuwe menu spotten als deelnemer van het Windows Insider-programma. Volgens de speurder is de aanpassingen al enkele weken terug te vinden in bèta builds van Windows 11. De screenshots komen volgens hem uit build 23451. Vermoedelijk zal Microsoft in eerste instantie vooral gaan verwijzen naar zijn abonnementen voor Office 365 en clouddienst OneDrive.

Meer reclame in Windows 11 

Voorts blijkt uit de previewbuild dat Microsoft zich vooral wil richten op wie nog geen Microsoft-account heeft of nog niet betaalt voor Office of een OneDrive-abonnement. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er uiteindelijk te zien zal zijn in het nieuwe Home-menu bovenaan de Instellingen en of Microsoft het gaat personaliseren. Wel lijkt vast te staan dat de softwarereus via deze weg meer Windows-gebruikers naar zijn betalende diensten wil leiden.  

Daarnaast is er halverwege de menulijst binnen instellingen nog het item Accounts. Daarin kan je momenteel in de eerste plaats informatie raadplegen over Microsoft- en Xbox-abonnementen. Ook daar zou in de toekomst meer de nadruk gelegd kunnen worden op het winnen van klanten voor de betalende diensten van Microsoft. De kans bestaat dat de gevreesde notificaties in het Startmenu van Windows 11 gebruikers daar ook naartoe moeten leiden. 

Voordat de gespotte wijzigingen in builds van Windows Insider definitief naar Windows 11 komen, krijgt de community uiteraard nog de kans om feedback te geven. Benieuwd of Microsoft daar in dit geval rekening mee zal houden. 

Uitgelicht artikel Gmail Gmail zet kwaad bloed bij gebruikers met nieuw reclamebeleid

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business