Nieuws

Startmenu-meldingen Windows 11 officieel uitgerold

Windows 11
© Microsoft
Microsoft is de nieuwe notificaties in het Startmenu van Windows 11 beginnen uitrollen. De nieuwe feature zit in update KB5025239 voor versie 22H2.

Gizmodo meldt nu dat Microsoft de feature officieel is beginnen uitrollen naar Windows 11. In eerste instantie zal een beperkt aantal Windows-gebruikers de Startmenu-meldingen te zien krijgen.  Zoals gewoonlijk is het lastig te zeggen of dat geografisch bepaald werd en om hoeveel gebruikers het gaat. De previewnotes van 28 maart halen de nieuwe meldingen in het Startmenu wel expliciet aan en Microsoft deelde daarbij ook een (kleine) screenshot.

Startmenu-meldingen krijgen kritiek

De feature zorgde voor heel wat controverse, omdat Microsoft via de notificaties meer reclameberichten zou kunnen pushen naar Windows 11. Binnen het testpubliek van Windows Insider gingen gebruikers van de previewversie al op zoek naar (verborgen) manieren om de Startmenu-meldingen uit te schakelen. Het is niet duidelijk of users ook in de definitieve versie Startmenu-meldingen zullen kunnen uitzetten. 

De vroege kritiek zal ook Microsoft niet ontgaan zijn. Mensen zijn nu eenmaal gevoelig voor het pushen van reclame-pop-ups, al is het niet duidelijk of Microsoft de meldingen ook voor commerciële berichten wil gebruiken. Een pop-up kan handig zijn voor belangrijke systeemmeldingen, maar in zowat alle andere gevallen, gaat die allicht voor meer irritatie zorgen dan wat anders. Het een en ander zal duidelijk moeten worden van zodra de nieuwe feature uitgerold wordt naar een groter aantal gebruikers. Dat zal volgens Microsoft de komende maanden gebeuren. 

Uitgelicht artikel windows 11 22H2 Printscreentoets in Windows 11 werkt voortaan anders

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals