Nieuws

Nieuwe Windows 11-bèta laat Startmenu-meldingen uitschakelen 

startmenu
De irritante notificaties in het Startmenu van de Windows 11 KB5023778-bèta, kunnen uitgeschakeld worden. Een nieuwere build laat dat toe.

Bij de release van bètaversie KB5023778 van Windows 11 klaagden previewgebruikers steen en been over de nieuwe notificaties die via het Startmenu gepusht werden. De technieuwssite Neowin merkte intussen op dat de allernieuwste update al de mogelijkheid biedt om die notificaties uit te schakelen. Windows Insiders hebben zopas toegang gekregen tot de recentste build 23419. Om de notificaties uit te schakelen, moesten de testgebruikers wel ViveTool gebruiken, een extra appje. Hoe gebruikers daar uiteindelijk via Windows 11 zelf een mouw aan kunnen passen, zal nog moeten blijken. 

Irritante meldingen in Startmenu 

In de voorgaande bètaversie voor Windows Insiders wilde Microsoft notificaties voor Microsoft-accounts laten verschijnen, bijvoorbeeld om een back-up te maken van bestanden. De meldingen vielen wel iets groter uit dan verwacht en gebruikers schreeuwden moord en brand.

Voorlopig moeten de Insiders dus nog een beroep doen op ViveTool om de notificaties uit te schakelen. In build 23419 kunnen previewgebruikers met de tool naar Instellingen gaan en onder Personalisatie de schuif ‘Show account related notifications occasionally in Start’ uitzetten. Het is geen garantie dat Microsoft de instelling ook zelf zal voorzien. Het zou niet de eerste keer zijn dat het om een stukje resterende code uit een oudere build gaat. Maar als de softwaregigant naar zijn gebruikers luistert, komt dat wel in orde. 

Beeld: Neowin

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business