Nieuws

Oude Twitter-accounts verdwijnen binnenkort

Twitter
Twitter gaat oude accounts, waar al een tijdje geen activiteit meer op is, van het platform verwijderen.

Heb je ooit een Twitter-profiel aangemaakt, maar is je account inactief? Dan zal het binnenkort verdwijnen. Twitter-CEO Elon Musk maakt in een tweet bekend dat oude, inactieve accounts zullen verdwijnen. Daarbij lijkt het om een groot aantal te gaan: de CEO waarschuwt dat veel twitteraars hun volgersaantal “waarschijnlijk” zullen zien dalen.

Wie nog af en toe inlogt op Twitter, maar verder niet echt actief is, hoeft niets te vrezen. Accounts zonder inlogactiviteit zullen echter wel verdwijnen. De CEO maakt echter geen cijfers bekend, dus over hoeveel accounts het gaat is niet bekend. Ook is niet bekend hoe lang een account al inactief moet zijn om verwijderd te worden.

Musk maakt wel vaker grote veranderingen en beslissingen publiek via zijn Twitter-account. Tussen de grappen en memes die hij tweet, geeft hij zo zijn volgers inzicht en ‘zeggenschap’ over het Twitter-beleid. Zo hield hij eind vorig jaar nog een Twitter-poll waarin hij vroeg of hij zijn job als Twitter-CEO moest verlaten. 57,5% stemde voor.

Intussen lijkt het, wat betreft de gebruikerservaring, alle kanten op te gaan. Musk laat namelijk aan de code sleutelen die berichten naar de Twitter-feed stuurt. Zo krijgen iPhone-gebruikers nu standaard het “For You”-scherm te zien wanneer ze de app openen. Bovendien maakt niet iedereen meer kans om in die feed met voorgestelde feeds te verschijnen: Twitter maakte eerder al bekend die eer voor zijn Blue-abonnees te reserveren. In een recente Twitter-poll blijkt dat maar liefst 38,2% van de gebruikers de veranderingen negatief onthaalt. 45,9% van het publiek vindt hun feed dan weer leuker dan 6 maanden geleden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business