Nieuws

Logic en Final Cut Pro komen eindelijk naar de iPad Pro

Beeld: © Apple
Final Cut Pro en Logic Pro, professionele programma’s voor het bewerken van beeld en geluid, maken eindelijk hun intrede iPad Pro’s.

Acht jaar geleden bracht Apple voor het eerst een iPad Pro uit: een tablet die nagenoeg dezelfde mogelijkheden moest bieden als de verschillende Macbooks van toen. Lang lukte dat perfect, met één hiaat. Professionele programma’s zoals Logic Pro en Final Cut Pro waren niet beschikbaar voor de tablet. Nu komt daar per 23 mei verandering in, maakt Apple bekend. De apps zullen vanaf dan te krijgen zijn in de App Store.

Anders dan voor desktop-versies van de apps, betaal je voor Logic en Final Cut Pro op de iPad niet in één keer een smak geld. Wie muziek of beelden wil bewerken op de iPad, kan al voor 5 euro per maand aan de slag met een van de apps. Tegenover de prijzen voor de desktop-apps is er wel een fors verschil: Logic kost doorgaans maar liefst €229,99, terwijl je voor Final Cut Pro al gauw €349,99 neerlegt.

Aangepast voor iPad

Flinke prijzen, al vallen ze mee wanneer je ze met die van concurrerende software vergelijkt. Logic-tegenhanger Ableton Live 11 kost maar liefst €349 in een standaardpakket. Voor vijf dollar per maand krijg je in beide apps bovendien heel wat functies die op een desktop ontbreken. Zo zal Final Cut naadloos samenwerken met je Apple Pencil, kan je multi touch gestures gebruiken. Met ondersteuning voor het bewerken van Multicam-beelden en allerlei AI-functies om je werk makkelijker te maken, breidt de iPad-versie althans uit op die desktopapp.

Uitgelicht artikel Pixel Tablet porselein Google Pixel Tablet wordt duurder dan een iPad

Ook in Logic Pro verandert het een en ander met de komst naar de iPad Pro. Zo is de ingebouwde geluidsverkenner helemaal aangepast om beter met touchscreens te werken. Bovendien wordt het ook makkelijker om software-instrumenten te bespelen via het touchscreen van je iPad. Bovendien komt er een nieuwe plug-in naar de app, Beat Breaker, waarmee gebruikers op een intuïtieve manier van het touchscreen gebruik kunnen maken om hun opnames vorm te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business