Nieuws

Google Pixel Tablet wordt duurder dan een iPad

Pixel Tablet porselein
Hoeveel de Google Pixel Tablet straks moet kosten? Geruchtenmaker Roland Quandt wijst richting een prijskaartje tussen de 600 tot 650 euro.

Google keert dit jaar terug in het tablet-segment, dat staat zo goed als vast. Google kondigde vorig jaar de Pixel Tablet aan en liet toen weten ‘m in 2023 te willen introduceren. Tijdens I/O 2023 lijkt de lancering dan eindelijk plaats te vinden. De tablet vergezelt dan de nieuwe Pixel 7a en de Pixel Fold – Google’s eerste vouwbare smartphone. Vrijwel alle specificaties van de tablet zijn al bekend. Wel was het nog gissen naar een mogelijke prijsstelling. Technologiejournalist Roland Quandt ontneemt ons ditmaal het gokwerk.

Quandt stelt namelijk dat de tablet tussen de 600 en 650 euro moet kosten in Europa. Daarbij is het nog onduidelijk of de prijs geldt voor het 128 of 256 GB opslagmodel van de Pixel Tablet. In de tweet wordt verder bevestigd dat hij in twee kleuren beschikbaar komt: ‘Haze’ en ‘Porselein’. Vermoedelijk duidt die eerste naam op een groenachtige kleur die eerder opdook, terwijl porselein een vanille-tint meekrijgt.

Duurder dan een iPad

Mocht de geruchten kloppen dan is Google’s nieuwe Android-tablet duurder dan een iPad. Het 10,9” instapmodel iPad (2022) kost in België en Nederland namelijk 589,45 euro. Dat de prijs aan de hoge kant is heeft mogelijk wel te doen met een accessoire dat Google meelevert. 9to5Google meldt dat de tablet namelijk wordt geleverd mét een bijbehorend Charging Dock. Net als met de Nest Hub en Nest Hub Max dient de standaard bovendien als luidspreker.

Pixel Tablet docked
Tablet op de inbegrepen dock – Beeld: 9to5Google

Volgens een gelekte Amazon-productpagina komt de dock ook los beschikbaar. In de VS moet daar straks 129 dollar voor neergetikt worden. Dat is dan enkel nodig als het eerste dock stuk gaat of de gebruiker extra dockingstations doorheen het huis wenst te plaatsen.

Specificaties

9to5Google weet ook nog te melden dat de tablet een aluminium behuizing meekrijgt. Boven op het aluminium heeft Google een nano-keramische coating aangebracht die aanvoelt als keramiek.

Op het vlak van specificaties weten we al dat de tablet een Tensor G2-chipset bevat, gekoppeld aan 8 GB werkgeheugen. Bij lancering moet de tablet op Android 13 draaien. Het LCD-scherm heeft verder een 10,95-inch diagonaal. Eenmaal de tablet op de dock geïnstalleerd is moet hij werken als smarthome-bedieningspaneel. In die zin is de Pixel Tablet een draagbare opvolger van de Nest Hub.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business