Nieuws

Google Pixel Tablet krijgt fysieke ‘privacy-switch’

Google Pixel Tablet
© Google
Google heeft mogelijk een privacy-schakelaar toegevoegd aan de Pixel Tablet. Vermoedelijk dient de schakelaar voor het uitschakelen van de microfoon en camera.

Google toonde ons vorig jaar al enige beelden van de Pixel Tablet. Daar was toentertijd vrij weinig aan op te merken: pak een generieke Android-tablet, plak er het Google-logo op en je hebt de Pixel Tablet. Grote wijzigingen aan dat ontwerp hoef je bij de lancering niet te verwachten. Wel onthullen gelekte beelden (via SnoopyTech) ditmaal dat Google een extra knop aan de Pixel Tablet heeft toegevoegd.

De schakelaar bevindt zich aan de rechterzijde van de tablet, ter hoogte van de cameramodule. Op eerdere renders was op die plek enkel een volumeknop te vinden. Waar de tweede knop voor dient is niet geheel bekend. 9to5Google speculeert alvast dat Google de knop als privacy-switch gebruikt. Zo’n switch vind je ook op Googles Nest Hub en andere slimme speakers en kan de microfoon en de camera uitschakelen op momenten dat niet gewenst is dat deze is ingeschakeld.

Pixel Tablet privacyswitch

Geheel verrassend is die toevoeging overigens niet. Google’s Pixel Tablet komt namelijk beschikbaar met een dock om ‘m als Smart Display te gebruiken. Gebruikers die liever niet hebben dat de tablet de ganse dag hun woon- of slaapkamer filmt en opneemt, kunnen dat met deze privacy-schakelaar voorkomen.

Nano-keramische afwerking

Op de gedeelde renders zien we verder de witte/beige nano-keramische afwerking van de Google Pixel Tablet. Eerder verscheen de tablet ook in een groenachtige kleurvariant. Van welk materiaal de tablet werkelijk is gemaakt, is vooralsnog niet bekend.

Verwacht wordt dat de Pixel Tablet nog dit jaar wordt gelanceerd. De eerste details van de tablet werden tijden I/O 2022 onthuld, bijna één jaar geleden. Intussen weten we dat de tablet een 10,95-inch LCD-scherm krijgt, onderhuids een Tensor G2-chipset bevat en geleverd wordt met 128 of 256 GB opslaggeheugen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business