Matter rolt uit naar Google Home-app op iOS

Google Home nieuw ontwerp
© Google
Google Home-gebruikers op iOS kunnen binnenkort ook Matter-apparaten instellen. Nu is daar nog een Android-telefoon voor nodig.

Google verbindt de uitrol van Matter-ondersteuning aan de uitrol van iOS 16.5. Die iOS-versie heeft inmiddels zijn RC (Release Candidate) update ontvangen en wordt volgende week uitgerold. Zodra die update beschikbaar is, stelt Google dus ook zijn update voor Google Home beschikbaar.

De wijziging omvat niets meer dan het kunnen instellen van Matter-apparaten. Tot op heden kon je via de Home-app op iOS enkel ‘Works with Google’-apparaten aansluiten. Daarvoor moest je inloggen via het inlogportaal van de slimme apparatuur. Matter zorgt voor het verdwijnen van zulke onlineportalen. Het instellen van de apparaten omvat niets meer dan het scannen van de Matter QR-code en daarna het selecteren van de juiste ruimte in je huishouden.

Hub is vereist

Let op, voor het bedienen van Matter-apparaten via Google Home heb je voorlopig nog wel een hub nodig. Apparaten die je toevoegt aan de Home-app kunnen niet bediend worden zonder zulke hubs. Daarmee doelt Google op apparaten als een Google Home, Home Mini, Nest Hub (Max), Nest Audio of Nest Wifi Pro (6E). Heb je al zo’n hub aangesloten, dan kan je meteen beginnen met bedienen. Dit geldt ook voor hubs als de Hue Hub van Signify of IKEA’s Dirigera-hub.

Voor “meer dan 60 nieuwe typen apparaten en sensoren” voegde Google inmiddels uitgebreidere Matter-bedieningsopties toe. Zo heb je de app van de fabrikant niet meer nodig om bepaalde meer geavanceerde instellingen te wijzigen of uit te lezen. Dit aantal komt boven op een reeks Matter-apparatuur waarvoor merk eerder al uitgebreide ondersteuning bood.

Google Home-ontwerp

Google lanceerde woensdagavond tijdens I/O ook meteen een nieuw ontwerp voor de Home-app. Dit ontwerp pakt meteen alle ontwerpprincipes van Material Design mee. Zowel Android als iOS-gebruikers krijgen dit aangepaste ontwerp, met een nieuwe indeling, toegeschoven. De uitrol van dit ontwerp is inmiddels gestart. Vooraleer iedereen toegang heeft, zijn we mogelijk nog wel een paar weken verder.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business