Zo werken verjaardagsnotificaties in Google Contacten

Verjaardagsnotificatie in Google Contacten
© Unsplash/Hedi Alija
Feliciteer je graag vrienden en familie als ze jarig zijn, maar vergeet je (per ongeluk) wanneer ze jarig zijn? Kan gebeuren. Google lost het op met verjaardagsnotificaties in Google Contacten.

Google kwam al in maart met de optie om verjaardagsnotificaties in te stellen via zijn Contacten-app op Android. Na de lancering heeft het nog wel enige tijd geduurd voordat de uitrol van start ging. Inmiddels moeten (bijna) alle gebruikers de functie zien opduiken.

Zoals de naam suggereert stuurt de app meldingen op de data dat contacten jarig zijn. Handig als je niet alle verjaardagen kan herinneren. Dat gebeurt ons allemaal wel eens, toch?

Zo stel je de verjaardagsmelding in

In de melding geeft Google je direct de mogelijkheid een bericht te sturen of een telefoongesprek te starten. Vooraleer Google meldingen begint te sturen over contacten die jarig zijn, moet je eerst wel zelf de verjaardagen instellen. Dat kan op twee manieren. Enerzijds door een contact te bewerken en een ‘Belangrijke datum’ op te geven met het label ‘Verjaardag’. Daar kom je ook via het tabblad Hoogtepunten. Onder ‘Voor u’ staat als het goed is de optie om verjaardagen toe te voegen.

Verjaardagsnotificatie

Klik je daarop, dan kom je simpelweg uit bij een lijst met alle contacten. Klik op de verjaardagstaart om steeds de juiste datum in te stellen. Je kan er daarbij voor kiezen wel of geen melding te krijgen. Zet je de meldingen uit dan komen verjaardagen enkel tevoorschijn op het Hoogtepunten-tabblad. Mocht je de verjaardagsagenda in Calendar aan hebben staan, dan verschijnen de verjaardagen ook meteen in je agenda.

Bij telefoonnummers die aan Google-accounts zijn gelinkt, vermeldt Google overigens automatisch de bijbehorende verjaardag. Daar hoef je als gebruiker dus niets voor te doen. Eenmaal ingesteld is er alvast geen reden meer om verjaardagen van familie en vrienden te vergeten. Waar je voordien wellicht vertrouwde op Facebook, vind je datzelfde vertrouwen nu in Contacten. Uiteraard moet je wel nog zelf even een bericht sturen.

Uitrol verjaardagsnotificaties

Google heeft inmiddels een brede uitrol van de notificaties gestart met versie 4.7.26.X van zijn Contacten-app voor Android. Wel zou nog niet iedereen meteen toegang hebben tot de notificatie-functie. Zie jij hem nog niet staan? Wacht dan nog even af: ook voor jouw Android-telefoon zal deze functie op korte termijn beschikbaar komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business