Nieuws

Google helpt je om verjaardagen te onthouden

Contacten verjaardag
Photo of woman enjoying on her birthday, holding a cake and celebrating with friends on a video call
Vergeet je ook telkens de verjaardagen van je vrienden en familie? Als het aan Google ligt zal het binnenkort niet meer voorvallen.

Binnenkort zorgt Google ervoor dat je nooit meer een verjaardag vergeet. De Contacten-app op Android-smartphones heeft namelijk een update gekregen waarin die verjaardagen mooi in de verf worden gezet.

De Contacten-app kreeg de voorbije maanden wel meer updates van Google. Zo kreeg de app een widget in de nieuwe Material You-stijl van Google. Ook werd het mogelijk om contacten toe te voegen uit eender welke Google Workspaces-toepassing. Daardoor kan je vanuit bijvoorbeeld de Google Agenda rechtstreeks een nieuw contact in je telefoonboek zetten.

In dat telefoonboek maakte Google ook plaats voor een sectie met ‘highlights’: je meest gebelde contactpersonen en degenen die je zelf als favoriet hebt aangeduid. Bij de nieuwste update van de applicatie is een ‘For You’-tabblad verschenen. Daarin komen de verjaardagen van al je contacten tevoorschijn – indien je op een van die contacten duwt krijg je meteen de optie om ze te bellen of een berichtje te sturen.

Rechtstreeks naar de telefoon

Niet iedereen met een Android-gsm maakt echter gebruik van de Contacten-app. Veel mensen openen gewoon de telefoon-applicatie en kiezen daar wie ze willen contacteren. De nieuwe functie doet ook denken aan wat Google Assistant vandaag al kan: van de digitale assistent kan je ook gewoon een herinnering aan iemands verjaardag krijgen.

De verandering lijkt te suggereren dat Google het gebruik van Contacten wil opkrikken. Officiële gebruikscijfers zijn niet voorhanden, maar dat groene telefoontje brengt je vaak sneller in contact met iemand dan je adresboek. Of de nieuwe functie daar iets aan gaat doen valt dus nog te bekijken.

Zie je de verjaardagen van je contacten nog niet staan? Dan zal je nog even moeten wachten. Google rolt de nieuwe update geleidelijk aan uit. In tussentijd kan je de Contacten-app al eens proberen bijwerken en verjaardagen aan je contacten toevoegen – als die niet ingevuld zijn zal je namelijk ook geen verjaardagen zien in de ‘For You’-tab.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business