Apple geeft vergrendelscherm iOS 17 flinke make-over

iOS 17
© Unsplash
Apple zou het vergrendelscherm van iOS 17 willen inrichten als smarthome-display. Hierop zouden dan meteen het weer, je agenda-items en notificaties zichtbaar zijn.

Het gerucht is afkomstig van technologiejournalist Mark Gurman. Gurman lekt vaker informatie over nieuwe Apple-producten en -software, en weet nu dus meer te melden over iOS 17. Concreet gaat hij in op het vergrendelscherm, dat mogelijk een nieuwe smarthome-modus krijgt. Die modus zou lijken op de startschermen van slimme displays van bijvoorbeeld Google. Op dat nieuwe vergrendelscherm zijn straks in elk geval je kalenderitems, het weer en notificaties aanwezig, stelt de journalist.

De informatie verschijnt enkel als een iPhone horizontaal gekanteld wordt – bijvoorbeeld tijdens het opladen op een Magsafe-standaard. Verder moet je iPhone vergrendeld zijn om de slimme modus te activeren. Zodra de modus wordt ingeschakeld, schakelt de telefoon over op een always-on-display-modus, waarbij de achtergrond wordt gedimd en de letters juist feller worden weergegeven.

Uitgelicht artikel iOS 17 externe appwinkels iOS 17 zet deuren open voor externe appwinkels en sideloading

Volgens Gurman bouwt Apple de smarthome-modus op de vergrendelscherm-widgets die het vorig jaar introduceerde op iOS 16. Verwacht wordt dat gebruikers straks ook zelf widgets kunnen kiezen voor op het horizontale vergrendelscherm.

Onderweg naar iPads

Ook iPads moeten op den duur worden uitgerust met de smarthome-modus. Onzeker is echter of dat al met iOS 17 gebeurt. “Het in Cupertino, Californië gevestigde bedrijf werkt ook aan een nieuwe horizontale interface voor de iPad, maar het is langzamer gegaan om grote wijzigingen aan dat apparaat aan te brengen”, schrijft Gurman op Bloomberg.

iPad-gebruikers wachten bijvoorbeeld ook nog op het volledig vernieuwde vergrendelscherm, incluis widgets. Of en wanneer de tablets van Apple toegang krijgen tot die functie, is nog niet bekend.

Aanpassingen in iOS 17

iOS 17 omvat ook wijzigingen op andere vlakken. Begin april raakte bijvoorbeeld nog bekend dat het bedieningspaneel voor onder meer volume en helderheid flink wordt aangepast. Hoe dit eruit komt te zien, is voorlopig nog wel ongeweten. Dat geldt ook voor andere functies die Gurman in het vooruitzicht stelt, waaronder een nieuwe journalling-app om gemakkelijker notities te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business