Pixel 8 ontbeert upgrade voor draadloos opladen

Google Pixel 8
© OnLeaks/MySmartPrice
Google's Pixel 8 is alvast gekeurd voor Qi draadloos opladen, enkele maanden voor de lancering. Een upgrade naar de Qi2-specificatie lijkt er niet in te zitten.

Verwacht wordt dat Google zijn nieuwe Pixel-serie in september of oktober uit de doeken doet. Nochtans is de reguliere Pixel 8 inmiddels gekeurd door de Wireless Power Consortium (WPC). Daaruit blijkt in elk geval dat de telefoon draadloos laden via de Qi-standaard ondersteunt. Op basis van data die 9to5Google wist te vergaren, gaat het specifiek om versie 1.2.4 van de Qi-standaard. Ook biedt het toestel ondersteuning voor de zogenaamde Extended Power Profile (EPP).

Daarmee komt de maximale draadloze laadsnelheid via Qi-laders uit op 12 watt. Dit is gelijk aan de maximale draadloze laadsnelheid van de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Daarmee lijkt het station voor de Qi2-standaard voor de Pixel 8-serie ook voorbijgeschoten. De nieuwe laadstandaard biedt onder meer hogere maximale Qi-laadsnelheden. Bovendien gebruikt het eenzelfde magneet-techniek als MagSafe, waardoor je smartphone automatisch juist op de draadloze lader wordt gepositioneerd.

Uitgelicht artikel Pixel Watch 2 Accuduur Google Pixel Watch 2 fors verlengd

Er is nog wel kleine kans dat de Pixel 8 Pro de nieuwe Qi-standaard ondersteunt. Vooralsnog heeft de WPC enkel registratiegegevens voor de Pixel 8, met modelnummer GKWS6, gepubliceerd. Gezien de standaardisatie-organisatie de Qi2-standaard pas in januari onthulde, is die kans gerust ‘gering’ te noemen. Het ontwikkelen van een smartphone duurt vaak minstens één tot twee jaar. Zeker gezien Qi2 magneten vereist, is het een wijziging die fabrikanten niet zomaar kunnen doorvoeren.

Specificaties Pixel 8

Van de basis Google Pixel 8 is intussen geweten dat het scherm 6,16-inch zou meten. Kleiner dan het scherm op de Pixel 7, met een diagonaal van 6,32-inch. Verwacht wordt dat het OLED-scherm 120Hz beeldverversing biedt. De resolutie ligt vermoedelijk op Full-HD+.

Onderhuids maken we in elk geval kennis met Google’s Tensor G3-chipset. Achterop is weeral plaats voor twee camera’s, met nog een enkele selfieshooter voorop. OnLeaks toonde ons daarnaast al het ontwerp van de nieuwe Pixel’s, dat eigenlijk gelijk is aan het design van de Pixel 7 en Pixel 7 Pro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business