Nieuws

Renders Google Pixel 8 verschijnen op het podium

Google Pixel 8 staand
Na eerder kennis te hebben gemaakt met de Pixel 8 Pro, publiceert OnLeaks ditmaal ook de renders van de reguliere Google Pixel 8.

Eerder deze week maakten we kennis met de Pixel 8 Pro. Qua design lijkt dat toestel grotendeels op zijn voorganger, de Pixel 7 Pro. Enkel de camerastrook op de achterzijde kreeg een nieuwen indeling – zij het met de herkenbare Pixel-uitstraling. Op de renders die OnLeaks van de Pixel 8 deelt lijkt dat verhaal zich te herhalen. Wat wel direct opvalt is dat Google kiest voor een meer afgerond ontwerp.

Te heet gewassen

Concreet gaat het dan om de afgeronde hoeken van het toestel. Hiermee volgt Google een trend die je op verreweg de meeste Android-smartphones en iPhones terugziet; neem bijvoorbeeld de Galaxy S22 en iPhone 14, die hebben elk meer afgeronde hoeken dan hun voorgangers. Google sluit zich nu dus aan bij dat design en dat zie je terug in zowel de behuizing als het scherm, dat op de Google Pixel 8 een scherpere curve meekrijgt.

Het scherm heeft volgens OnLeaks een 6,2-inch diagonaal; daarmee is het scherm 0,1-inch kleiner als op de Pixel 7, die een 6,3-inch scherm bevatte. Volgens de geruchtenmaker heeft het toestel dit te danken aan zijn kleinere behuizing, die in zowel in hoogte (-5mm) en breedte (-2,4mm) is gekrompen. De Pixel 8 meet volgens de geruchten 150,5 x 70,8 x 8,9mm.

Google Pixel 8
Beeld: OnLeaks/MySmartPrice

Op andere vlakken is het ontwerp van de Pixel 8 grotendeels gelijk aan dat van de Pixel 7. Ook in de camerastrook bleef de indeling gelijk, met twee camera’s achter hetzelfde zwarte venster en rechts van dat venster de LED-flitser. Aan de rechterzijde vind je ook nog altijd de volume- en powerknop, met aan de onderzijde de usb-c-poort in het midden met aan weerszijde speaker-uitsparingen. Een van die uitsparingen herbergt ook daadwerkelijk een speaker, terwijl de ander gebruikt wordt voor een microfoon.

Made by Google-event

MySmartPrice, dat de renders in samenwerking met OnLeaks publiceerde, stelt dat Google de Pixel 8-telefoons mogelijk al tijdens zijn I/O-evenement op 10 mei voorstelt. Verleden jaar hanteerde Google eenzelfde aanpak voor zijn Pixel 7-serie. Op het podium van I/O 2022 toonde het bedrijf renders van de Pixel-toestellen, terwijl de daadwerkelijke lancering pas in september plaatsvond.

Vermoedelijk hanteert Google ditmaal eenzelfde strategie. Het is dus goed mogelijk dat het ontwerp van de Pixel 8 en Pixel 8 Pro tijdens I/O 2023 wordt onthuld, terwijl de toestellen pas na het Made by Google-evenement in de herfst beschikbaar komen. Onderhuids mogen we in elk geval de Tensor G3-chipset verwachten; die processor laat de zoekgigant naar verluidt bakken op Samsungs efficiëntste fabricageproces tot op heden, het 3nm-procedé.

Verwacht tijdens I/O 2023 ook de aankondiging van de Pixel 7a. Vrijwel alle specificaties van de 7a zijn intussen gekend en eerder deze week verschenen ook de eerste hands-on beelden met een productie-exemplaar van de middenklasse-Pixel.

googlegoogle pixel 8mobielslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen