Achtergrond

Google I/O 2022: wat wordt aangekondigd + hoe kan je volgen?

Morgen trapt Google zijn jaarlijkse conferentie I/O af. Wij blikken vooruit op de belangrijkste hoogtepunten van Google I/O 2022.

Google I/O is al sinds 2008 een niet te missen afspraak voor wie het reilen en zeilen van de techgigant op de voet volgt. Tijdens de conferentie blikt Google vooruit op nieuwe ontwikkelingen die we mogen verwachten voor Android, Chrome OS, Google Home en meer. Ook passeren regelmatig nieuwe hardwareproducten de revue. Dit jaar zal Google I/O 2022, languit Input/Output, plaatsvinden op woensdag 11 mei en donderdag 12 mei. Het gaat door op de thuisbasis van Google in San Francisco, maar je kan het evenement eenvoudig ook online volgen.

De belangrijkste nieuwtjes zullen we waarschijnlijk morgenavond tijdens de openingskeynote te horen krijgen. Wat we mogen verwachten en hoe je Google I/O 2022 vanuit België kan volgen, lees je hier.

Google I/O 2022: wat mogen we verwachten?

Android 13

Wie Google I/O zegt, noemt in één adem ook Android. Hoewel het zeker mogelijk is dat jij nog aan het wachten bent op de update naar Android 12, staat de lancering van de volgende versie al voor de deur. Een eerste publieke bèta van Android 13 is inmiddels al gelanceerd, dus alles staat klaar voor de officiële aankondiging. We hebben de voorbije weken al heel wat functies zien uitlekken van de nieuwe Android. Die zal vooral een extra laagje veiligheid toevoegen en de integratie tussen je smartphone en andere apparaten in je huis beter stroomlijnen.

Benieuwd naar Android 13? Hier lees je alles wat we nu al weten

dynmaische app-iconen android 13
Image Credit: Google

Android 12L

Deze Android-versie gericht op foldables en tablets zit al langer in de pijplijn. Android 12L voegt enkele features toe die de software beter doet presteren op toestellen met grotere schermen, denk aan foldables en tablets. Hiermee wil Google inspelen op de stijgende populariteit van de vouwbare smartphone. Google rolde Android 12L in maart uit voor zijn eigen Pixel-smartphones en liet toen uitschijnen dat de brede lancering niet lang meer op zich zou laten wachten. De kans is dus groot dat dat tijdens Google I/O 2022 zal gebeuren. Sommige geruchten spreken over de lancering van een vouwbare Pixel-smartphone, maar het zou ons verbazen moest dit al tijdens Google I/O gebeuren.

Pixel 6a

Over de Pixel-smartphones gesproken, ook daar valt mogelijk wat nieuws te rapen tijdens Google I/O 2022. De Pixel 6 en Pixel 6 Pro zijn al sinds september uit, maar Google heeft de gewoonte om daar later nog een goedkoper model aan toe te voegen. De voorbije twee jaar kregen we geen smartphones te zien tijdens de conferentie, maar volgens sommige geruchten wil Google dit jaar met die traditie aanknopen. Andere geruchten spreken dan weer van een lancering van de Pixel 6a in de zomer.

Nest Hub

Het hoeft niet altijd over smartphones te gaan natuurlijk. Smarthome is ook een zeer belangrijke afdeling binnen Google. Naast misschien enkele nieuwigheden voor het Google Home-ecosysteem zou er ook een nieuwe Nest Hub op komst die dat allemaal moet regelen. Die zou met een afneembaar tabletscherm komen dat je ook los kan gebruiken. Mogelijk krijgen we deze nieuwe smarthomehub dus deze week al te zien.

Lees hier onze review van de Google Nest Hub 2

Pixel Watch

Het stukje hardware dat de meeste aandacht naar zich zal zuigen is de Pixel Watch. Google I/O 2021 was een cruciaal jaar voor Googles horlogeafdeling. Ze lanceerden toen de software Wear OS 3.0 voor Android-compatibele smartwatches. Nu klinken de geruchten dat Google daarmee de weg geplaveid heeft om een eigen smartwatch te ontwikkelen. Het toevallig (?) opduiken van een Pixel Watch in een restaurant wakkert die geruchten alleen maar aan.

Google Stadia

Google lanceerde het cloudgamingplatform Stadia in november 2019. Cloud gaming moest voor een revolutie binnen de gamingindustrie zorgen, maar daar is Stadia voorlopig nog niet in geslaagd. Eind 2021 werd her en der zelfs geopperd dat Google het project al stilletjes aan het begraven was, maar de techgigant blijkt toch nog ambitieuze plannen te hebben met cloud gaming. Tijdens Google I/O zou een grote rebranding kunnen plaatsvinden onder de naam ‘Google Stream’.

Daarnaast mogen we hoogstwaarschijnlijk ook nieuwe features verwachten voor Chrome OS, Google Workspace en toont de techgigant mogelijk al een stukje van zijn eigen Metaverse. Er staat dus heel wat op de agenda tijdens Google I/O 2022.

Hoe volg je Google I/O 2022?

Google zal dit jaar zijn conferentie in een hybride vorm organiseren, wat betekent dat een beperkt live publiek is toegelaten op het terrein en dat alle sessies ook live zullen worden uitgezonden. Registreren kan gratis via de officiële website, maar je moet wel een speciaal ontwikkelaarsaccount hebben. De openings-keynote wordt wel gewoon integraal uitgezonden via YouTube en start om 11 mei 2022, 21 uur CET.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business