Nieuws

Eerste afbeeldingen Google Pixel 8 Pro duiken op

Google Pixel 8 Pro
© OnLeaks
Geruchtenmaker OnLeaks heeft dinsdagavond afbeeldingen van de Google Pixel 8 Pro gepubliceerd. Google lanceert die telefoon vermoedelijk in oktober.

Het lekken van nieuwe Google-toestellen is inmiddels een jaarlijkse traditie. Volgens die traditie is het OnLeaks die als eerste beelden van de nieuwe Pixels publiceert. Met de Pixel 8-serie zet OnLeaks die traditie voort. Dinsdag publiceerde de geruchtenmaker de eerste beelden van de Pixel 8 Pro. Qua design past het toestel perfect in de huidige Pixel-designtaal, die de zoekgigant sinds de Pixel 6-serie in gebruik heeft.

Achterop de vermeende Pixel 8 Pro vinden we immers een camerastrook die we ook tegenkomen op de Pixel 7 en Pixel 6-series. Op de renders die OnLeaks publiceerde zien we dat de camerastrook drie camerasensoren herbergt. Google verwerkte in die strook ook de LED-flitser en een module waarvan de exacte invulling onbekend is. Vermoedelijk gaat het om een laserautofocus, maar het zou ook om een macro-sensor kunnen gaan.

Google Pixel 8 Pro zijkant

Frappant is dat het scherm van de Pixel 8 Pro met 6,52-inch ook kleiner zou zijn dan het paneel op de Pixel 7 Pro. Dat toestel kreeg verleden jaar nog een 6,7-inch OLED-scherm. Het toestel is in z’n geheel dus wat gekrompen; enerzijds door het kleinere scherm, en anderzijds door dunnere randen rondom datzelfde paneel. Toch lijkt dat ons niet bijzonder logisch; de gedeelde afmetingen van de Pixel 8 Pro verschillen namelijk nauwelijks met die van de Pixel 7 Pro. We vermoeden dan ook dat de Pixel 8 Pro een 6,72-inch scherm krijgt.

I/O-ontwikkelaarsconferentie in mei

Wanneer Google het toestel uit de doeken doet, is niet geweten. Wel is inmiddels bekend dat Google op 10 mei zijn I/O-ontwikkelaarsconferentie houdt. Verwacht wordt dat tijdens dat evenement in elk geval de Pixel 7a en ‘Pixel Fold’ worden geïntroduceerd. Het laatstgenoemde toestel dook deze week op bij een Ierse retailer, die het toestel vanaf 13 juni zegt te leveren. De adviesprijs bij die winkel is ingesteld op 2.059 euro, al zou het daarbij om een placeholder-bedrag kunnen gaan.

Verwachtingen voor Pixel 8 Pro

Of we daar de Pixel 8-serie zien verschijnen? Wij verwachten alvast van niet. Google lanceert nieuwe Pixel-toestellen meestal tijdens zijn Made by Google-events begin oktober. Mogelijk refereert Google tijdens de ontwikkelaarsconferentie al wel naar de nieuwste Pixel-modellen.

Wat we concreet van de Pixel 8 Pro mogen verwachten, blijft eveneens onbekend. Toch kunnen we stilaan beginnen te verwachten dat Google dit jaar zijn Tensor G3-processor introduceert. Die chip is naar verluidt gebaseerd op Samsungs Exynos 2300-chip; die processor is gebakken op het zuinigere 3nm-procedé van Samsung Semiconductor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business