Nieuws

Specificaties Google Pixel 7a liggen op straat

Google Pixel 7a
Vrijwel alle specificaties van de Google Pixel 7a zijn inmiddels bekend. Foto's van een hand-on met de Pixel 7a bevestigen ook eerdere geruchten over het design.

Googles Pixel 6a was één van de bestverkochte Pixel-smartphones ooit. Voor het eerst combineerde het merk zijn gekende camera’s met zijn in-house Tensor-chip. Ook stapte de zoekgigant over op het vernieuwde Pixel-ontwerp dat voor het eerst met de Pixel 6-serie werd geïntroduceerd. Of Google in 2023 dat succes weet vast te houden, valt of staat met de hard- en software van zijn opvolger, de 7a.

Upgrades voor de Pixel 7a

Inmiddels weten we dat de aanstaande Pixel 7a gebruikmaakt van de Tensor G2-chipset. Ook biedt de middenklasse-telefoon van Google 8 GB werkgeheugen; een flinke upgrade vanaf de Pixel 6a, die het nog met 6 GB RAM moest stellen. Via Zing News (Vietnamees), dat een vroegtijdig exemplaar van de Pixel 7a bemachtigde, zijn we ook te weten gekomen dat het beeldscherm een 90Hz beeldverversing kan bieden. Het OLED-scherm van de Pixel 6a bleef hangen op 60Hz. Het formaat van het paneel is met 6,1-inch wel gelijk tussen beide A-serie toestellen.

Op het vlak van camera’s is dit weekend nogmaals bevestigd dat Google afstapt van de vertrouwde 12 MP Sony IMX363-sensor. Die sensor zou nu ingewisseld worden voor een 64 MP Sony IMX787-sensor. Achterop zou daarnaast nog een 12 MP-groothoekcamera aanwezig zijn. Welke sensor de zoekgigant voor die camera wil gebruiken, werd niet bevestigd. Eerder bleek dat Google mogelijk had gekozen voor de Sony IMX712.

Verder beschikt het toestel volgens de geruchten over 5 watt draadloos opladen. Op het vlak van software zou Google het toestel afleveren met Android 13. Dat zou betekenen dat Google de 7a voor de lancering van Android 14 in september op de markt brengt.

Ontwerp komt bekend voor

Zing News plaatste ook een reeks foto’s van de Pixel 7a. Wat meteen opvalt is dat het ontwerp gelijk is aan dat van de Pixel 7-serie. De middenklasser bevat dus ook de kenmerkende camerastrook van de high-end smartphones. Of die strook net als op de high-end smartphones gemaakt is van metaal, is niet bekend. Het frame is gemaakt van metaal en bevat boven- en onderaan uitsparingen voor de antennes.

Google Pixel 7a camera
Beeld: Zing

Onderaan het toestel vind je verder twee uitsparingen voor speakers. Vermoedelijk wordt één van de uitsparingen daadwerkelijk gebruikt voor de speaker en herbergt de ander de microfoon. In het midden vinden we nog de usb-c-poort van de 7a. Van welk materiaal de achterkant van de Pixel is gemaakt, blijft onbekend. Wel lijkt de kleur alvast gelijk aan dat van de houtskool Pixel 7 en 7 Pro.

Lancering tijdens Google I/O

Google lanceerde de Pixel 6a verleden jaar tijdens zijn I/O-ontwikkelaarsconferentie. Vermoedelijk is dat ook de plek waar we dit jaar kennismaken met de nieuwe Pixel-middenklasser. I/O 2023 vindt plaats op 10 mei.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business