Nieuws

Laatste Windows 11-update zorgt voor problemen

Windows 12
© Unsplash / Windows
Een tweetal weken geleden introduceerde Microsoft de “Moment 3”-update voor Windows 11. Gebruikers krijgen heel wat nieuwe features, maar ook een aantal problemen.

Het zou natuurlijk geen Windows-update zijn als alles van een leien dakje liep, zou je ondertussen zeggen. Een week nadat de Moment 3-update voor Windows 11 beschikbaar werd gesteld voor het publiek, blijkt dat heel wat gebruikers een aantal problemen ondervinden. De problemen doen zich voornamelijk voor bij Windows-diensten.

Meer bepaald zijn het gamers en mensen die de Windows Store-nodig hebben die last hebben van de problemen. Uit meldingen in de feedback-hub blijkt dat gebruikers na de update geen nieuwe applicaties kunnen installeren uit de Windows Store. Wie een Game Pass-abonnement heeft lopen en daar spellen mee speelt, zal ze sinds die nieuwe update ook niet meer kunnen opstarten.

Oplossing

Over wat de problemen in Windows 11 precies veroorzaakt is momenteel nog geen uitsluitsel. Dat het om iets in de laatste Windows-update gaat, is inmiddels wel zeker. Wie de update van het systeem verwijdert maakt namelijk meteen komaf met alle problemen.

Een update verwijderen

Een Windows-update verwijderen kan vrij snel. Je volgt daarvoor volgende stappen:

  • Open het startmenu.
  • Open het instellingenscherm.
  • Klik in de linkerzijbalk op “Windows Update”.
  • Navigeer naar “Updategeschiedenis”.
  • Klik op “Updates verwijderen”.

Niet alle updates kunnen altijd verwijderd worden. Voor de Moment 3-feature-update, die nu problemen veroorzaakt, is dat gelukkig wel het geval.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business