iOS 17-bèta nu voor iedereen gratis beschikbaar

iOS 17
© Unsplash
Apple stelt zijn bèta's voortaan gratis beschikbaar voor iPhone-gebruikers zonder ontwikkelaarsaccounts. Dit principe start vanaf iOS 17.

Maandag onthulde Apple alle details van zijn aanstaande mobiele besturingssysteem, iOS 17. De nadruk ligt overduidelijk op expressie met posters in de Telefoon-app en extra reactievormen voor FaceTime-gesprekken. Vooralsnog is de nieuwe iOS-versie wel enkel beschikbaar als bètaversie: in eerste instantie als ontwikkelaarsbèta en later als publieke bèta. Voorheen kon je die eerste bèta enkel installeren met een ontwikkelaarsaccount. Met iOS 17 staat dit te veranderen en zijn beide bèta’s voor iedereen toegankelijk.

Apple heeft die wijziging niet groots aangekondigd, maar paste informatie daaromtrent intussen wel aan op zijn ontwikkelaarsportaal; daar vergelijkt de technologiegigant reguliere iCloud-accounts met de betalende ontwikkelaarsvariant.

Inloggen blijft vereist

Vooraleer gebruikers een bèta installeren moeten ze wel steeds inloggen met hun Apple ID. Hiermee kan Apple nauwlettend in de gaten houden wie bètaversies op zijn iPhone, iPad of Mac installeert. De wijziging geldt namelijk niet alleen voor iOS-beta’s: ook testversies van iPadOS en macOS kun je voortaan zonder ontwikkelaarsaccount installeren.

Intussen behoudt Apple het onderscheid tussen beta’s voor ontwikkelaars en het brede publiek. Dat impliceert ook meteen dat de ontwikkelaarsversies niet meteen stabieler zijn, nu ze voor een breder publiek verkrijgbaar zijn. Het blijft daarom af te raden om ontwikkelaarsversies te installeren op een apparaat dat je dagelijks gebruikt. Dit geldt overigens ook voor Apple’s publieke bèta’s, die ook niet meteen stabiel te noemen zijn.

Zo download je de iOS-bèta

Toch al eens de nieuwe bètafuncties testen voor iOS 17 dit najaar verschijnt? Hieronder hebben we de stappen opgelijst om de bèta te installeren op je iPhone. Let op: niet elke iPhone ondersteunt de nieuwere iOS-versie.

  1. Open het instellingenmenu
  2. Klik op het tabblad Algemeen
  3. Navigeer naar Software-update
  4. Klik op Bèta-updates
  5. Selecteer de iOS 17 ontwikkelaarsbèta
  6. Keer terug naar het updatetabblad en installeer de update

Wij kregen de bèta niet meteen te zien. Het duurt mogelijk even vooraleer alle gebruikers de bèta zien verschijnen op hun iPhone. Je moet wel minimaal iOS 16.5 draaien om de bèta te installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business