Je Google Agenda-widgets zien er straks anders uit

Google Agenda
© Unsplash/bewerking door TechPulse
Google komt op korte termijn met aangepaste ontwerpen van de widgets voor zijn Agenda-app. De widgets komen met de nieuwe Material You-designtaal.

Google is al langer bezig met het upgraden van zijn apps naar Material You. Eerder deze maand nog werd bekend dat Google Weer het nieuwe ontwerp krijgt, terwijl de kikker behouden blijft. Ook de Agenda-app wordt nu in een Material You-sausje gesmeten. Specifiek gaat het nu om de widgets van de agenda – de app zelf kreeg eerder al een nieuw jasje aangemeten –, meldt @google_nws op Telegram.

Zoals we van Material You gewoon zijn, is het een meer vloeiend ontwerp. Weg is de header met de maand: die zweeft nu vlak boven de gebeurtenissen. Ook werd de plus-knop voor het aanmaken van agenda-items vergroot. Het moet nu bijna onmogelijk zijn om er nog naast te klikken.

Nieuwe widgets Agenda
Links oud, rechts het nieuwe ontwerp – © google_nws (Telegram)

Wat verder ten slotte opvalt is dat de witte achtergrond van de oude widgets in de ban gaat. Met de Material You-versies van de widgets, nemen ze steeds een tint van je Android-achtergrond over. Die tint ligt in lijn met andere Material You-UI-elementen op Android.

Uitrolmoment nog onbekend

Momenteel zijn de nieuwe widgets nog wel in ontwikkeling. Om ze in te schakelen moet je code van de app aanpassen. Wees gerust: nu de nieuwe ontwerpen in het installatiebestand aanwezig zijn, zal het nooit lang duren vooraleer ze worden uitgerold.

In de tussentijd kun je je verheugen op een nieuw instellingenpaneel voor Google Foto’s. 9to5Google zegt dat de uitrol van dit paneel intussen is gestart. Het nieuwe format legt de nadruk op het samenvoegen van opties. Zo vind je alle reguliere Foto’s-opties in het ‘Voorkeuren’-tabblad. Op de oude versies kregen gebruikers steeds een oneindige lijst van instellingen voorgeschoteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business