Twitter verruimt bewerkingstijd tweets met Blue

Twitter Blue logo
© Twitter
Wil je een tweet bewerken met Twitter Blue? Daar kan je nu wat langer over doen: voortaan kan een tweet tot één uur later worden aangepast.

Na jaren van smeekbeden richting Twitter kwam het platform verleden jaar met de mogelijkheid om tweets te bewerken. Althans, enkel als je een Blue-abonnement hebt aangeschaft. Gebruikers die dit abonnement eenmaal hebben lopen kregen initieel 30 minuten om hun bericht bij te schaven. Kleine bewerkingen, zoals taalfouten, kun je binnen die tijd met gemak rechtzetten. Voor meer inhoudelijke aanpassingen kon je die tijdspanne net mislopen.

Het is om die reden dat Twitter woensdag aankondigt de termijn te verruimen. Vanaf heden kan een tweet tot één uur na publicatie worden bewerkt. Andere voorwaarden rond het bewerken van tweets blijven overeind. Dit betekent dat je nog altijd een ‘gelimiteerd aantal bewerkingen’ kunt doen én dat het bewerken enkel mogelijk is voor originele en quote tweets. Antwoorden vallen daar dus niet onder.

Uitgelicht artikel Twitter Elon Musk vertrekt als Twitter-CEO, nieuwe CEO gevonden

Wat eveneens gelijk blijft is de melding bij bewerkte tweets. Daarmee kunnen gebruikers zien wat in het originele bericht stond. Twitter wil daarmee voorkomen dat gebruikers kwetsende teksten op de tijdlijn plaatsen, om vervolgens te doen alsof er in werkelijkheid niets aan de hand was. Ook zou met de originele teksten het Twitter-gevoel, dat gericht is op originele content, behouden blijven.

Helft minder reclame

Twitter houdt het niet bij de mogelijkheid om tweets te bewerken. Met Blue kun je immers ook veel langere tweets – tot 10.000 tekens – schrijven, krijgen tweetreacties van Blue-abonnees voorrang op tweets van niet-betalende gebruikers én beperk je de reclame op je tijdlijn. Onder de streep moet je als abonnee tot 50 procent minder reclame zien verschijnen op de tijdlijn.

Momenteel werkt het socialmediaplatform ook aan langere video-uploads. Dit werkt al op de iOS en desktopversies, en komt later naar Android. Daarmee kun je video’s met een maximumgrootte van 8 GB uploaden. Deze mag dan niet langer zijn dan 2 uur en geen hogere resolutie hebben dan Full-HD.

Blue in België

Sinds het voorjaar is Blue ook beschikbaar in België. Op maandbasis kost het abonnement via iOS en Android 11 euro, terwijl de kosten via web beperkt blijven tot 8 euro. Ineens een jaarabonnement op Blue afsluiten? Dat kost 84 euro (web) of 114,99 voor mobiele kopers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business