Elon Musk vertrekt als Twitter-CEO, nieuwe CEO gevonden

Twitter
© Unsplash/Brett Jordan
Elon Musk verlaat over ongeveer zes weken zijn rol als Twitter-CEO. De miljardair zegt dat de rol wordt ingevuld door een vrouw. Een naam wordt echter niet genoemd.

Elon Musk schreef in december dat hij de rol van Twitter-CEO van zich wilde afschuiven. Een opvolger was op dat punt overigens nog niet gevonden. Duidelijk was wel dat de job hoge eisen zou kennen – de topman stelde dat hij iemand zocht “die dom genoeg is om de job aan te nemen”. Daarmee doelde de topman mogelijk op zijn hoge werkstandaarden en -eisen. Het lijkt nu dan toch gelukt iemand te vinden om de miljardair van zijn toppositie te verlossen.

“Blij om aan te kondigen dat ik een nieuwe CEO heb gevonden voor Twitter. Ze start over ongeveer zes weken!”, meldde Musk donderdag op Twitter. Wie de rol exact gaat invullen, blijft een vraagstuk. The Wall Street Journal meldt intussen dat Linda Yaccarino de rol mag invullen. Yaccarino stond tien jaar aan het hoofd van de advertentiedivisie van NBCUniversal.

Lastige opgave

Musk draagt in elk geval een flinke klus over aan de nieuwe CEO. Hoewel Musk vorige maand wist te melden ongeveer quitte te draaien, blijven de advertentie-inkomsten dramatisch laag. Verder is het personeelsbestand sinds de overname flink uitgedund. Van de ongeveer 7.700 medewerkers die de technologiegigant in 2022 in dienst had, zouden er nog 1.500 over zijn.

Dat droeg bij aan de kostenbesparing, maar leidde tegelijk tot moderatie- en ontwikkelperikelen. De ontwikkelafdeling lijkt intussen wel vaart te maken. Deze week nog kondigde Musk drie functies aan, waaronder beveiligde DM’s. Die functie blijft dan wel voorbehouden aan betalende gebruikers. Zulk onderscheid maakte Musk eerder al voor de lengte van tweets (10.000 tekens) en video’s.

Uitgelicht artikel Twitter Oude Twitter-accounts verdwijnen binnenkort

Met Blue hoopte Musk veel extra inkomsten te genereren. Wat daarvan terecht is gekomen, blijft op dit punt ongeweten. Duidelijk is dat de nieuwe CEO zal moeten leiden tot winstgevendheid. De vraag is dan nog: hoe gaat het de topvrouw lukken om adverteerders terug te halen naar het platform?

elon muskontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals